I Italijani vrše pritisak na Evroligu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 18.10.2017.
14:52
Izvor: Sportske.net

Brojne reprezentacije udarile kontru čelnicima elitnog klupskog takmičenja.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Poznato je da će se od ove godine igrati kvalfikacije za Svetsko prvenstvo u košarci.

Direktan učesnik naredne smotra najboljih svetskih selekcija samo je domaćin Kina, dok će ostale reprezentacije sa svih kontinenata kroz kvalifikacije morati da se bore za mesto na Svetskom šampionatu.

Čelnici NBA lige su se već izjasnili da igračima koji nastupaju u tom takmičenju neće biti dozvoljeno da u sred sezone napuštaju svoje timove kako bi pomogli svojim nacionalnim selekcijama, a nešto slično uradila je i Evroliga.

Naime, termini utakmica u elitnom klupskom takmičenju poklapaju se sa terminima kvalifikacija, makar kada su evropske kvalifikacije u pitanju, pa je odluka na samim igračima i njihovim klubovima, da li će se odazvati pozivu reprezentacije.

Francuzi su već izvršili veliki pritisak na Evroligu, pozvali su devet košarkaša koji brane boje klubova koji se takmiče u EL, a sada su to uradili i Italijani.

Selektora "Azura" Mao Saketi pozvao je petoricu košarkaša koji igraju Evroligu ove sezone, u pitanju su Luiđi Datome i Nikolo Meli iz Fenerbahčea, Danijel Heket iz Bamberga, kao i Avudu Abas i Simone Fontekio iz Olimpije Milano.

Treba očekivati da Milano dozvoli svojim igračima, posebno pomenutom dvojcu koji nema preveliku ulogu u ekipi Simonea Pjaniđanija, da nastupaju za selekciju Italije, dok je pitanje da li su na tako nešto spremni Fenerbahče i Bamberg, gde pomenuti košarkaši ovih ekipa imaju daleko značajniju ulogu.

Na spisku Italijana nalazi se 24 imena, koga je sve pozvao Saketi pogledajte u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke