Srbija

Sreda, 18.10.2017.

14:47

"Sa Agrokorom u riziku, a i okolnosti se menjaju"

Izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić izjavio je da su u toj kompaniji nastavili da posluju sa Agrokorom iako je to poslovanje u određenom riziku.

Izvor: B92

Foto: Nelt grupa

“Sa Agrokorom imamo rizik, mi smo na inicijativu i Vlade Srbije, posle sastanaka dobavljača nastavili da radimo sa firmama iz koncerna Agrokor, pre svega zbog interesa tržišta našli rešenje, ali vidite i da se okolnosti menjaju”, kazao je Jelić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, situacija sa Agrokorom nije ista u svim zemljama regiona u kojima posluje, ali se snabdevanje nastavlja i prati situacija.

“U neposrednoj smo komunikaciji sa vanrednim upravnikom Ramljakom i njegovim saradnicima, kako bismo predupredili rizik”, naveo je Jelić.

Na pitanje da li razmmišljaju možda o akviziciji neke od firmi u sastavu hrvatskog koncerna, Jelić je kazao da tu svakako ima interesantnih kompanija za Nelt grupu, ali da je to sve što trenutno može o tome da kaže.

Inače, na konferenciji za novinare je najavljeno da se vode pregovori o preuzimanju jedne prehrambene kompanije u regionu i da se razmatraju sve potencijalne dodatne prilike za partenrstva i akvizicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: