Uragan "Ofelija" će pogoditi Evropu, izdato "crveno upozorenje"

Uragan "Ofelija" se preko Atlanskog okeana kreće ka Evropi, a prva na udaru mogla bi da bude Irska početkom sledeće nedelje.
Uragan "Ofelija" će pogoditi Evropu, izdato "crveno upozorenje"
Foto: Pixabay
Vetrovi jačine 130 kilometara na čas mogli bi da pogode Irsku, zbog čega je izdato "crveno upozorenje", saopštila je Nacionalna meteorološka služba.
 
Jaki i potencijalno razorni vetrovi mogu da izazovu poplave, visok nivo mora i oštećenja u infrastrukturi, navodi se u upozorenju.
 
Britanska meteorološka služba upozorava na jake vetrove u Severnoj Irskoj, Škotskoj i na jugu Engleske. Stručnjaci navode da će uragan najverovatnije oslabiti u ponedeljak i utorak. 
 
Uragan "Ofelija" je prvi uragan koji će pogoditi evropsko tlo posle 1961. godine i deseti je uzastopni uragan koji se ove godine razvio na Atlantiku. 
 
Ovim je dostignut rekord star ceo vek koji se dogodio još tri puta, 1878, 1886. i 1893. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet