');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Palma uručio nagrade karatistima, pa demonstrirao svoje borilačko umeće (FOTO)

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković primio je danas karatiste iz tog grada koji su nastupali za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu.

palma i karatisti Foto: Promo
palma i karatisti
Foto: Promo

Lider JS prilikom pozdravljanja sa sportistima u šali je demonstrirao i svoje borilačko umeće.

"Jagodina iz budžeta finansira 130 klubova u 32 discipline. Samo za karate godišnje izdvajamo 2.500.000 dinara i uvek stimulišemo i nagrađujemo sportiste koji postižu visoke rezultate", navedene su u saopštenju reči Markovića.

Foto: Promo

Karatisti iz Jagodine su na takmičenju koje je od 6. do 8. oktobra održano u Egeru osvojili četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Marković je kazao da je četvoro karatista dobilo Oktobarske nagrade grada Jagodine, koje iznose 50.000 dinara pojedinačno, a ove godine će to priznanje dobiti još jedan.

Foto: Promo

Marković je jagodinskim karatistima, reprezentativcima Srbije, od minikadeta do seniora uručio i novčane nagrade, za njih osmoro, koje su se kretale od 7.000 do 20.000 dinara, zavisno od kategorije i medalje, a za četiri trenera po 10.000 dinara.

Foto: Promo

Zlatne medalje osvojili su Ivan Ivanović u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, Aleksandra Janković i Marija Marković, srebrnu Todor Marković, a bronzane Miloš Ristić, Nemanja Ivanović i Aleksandra Janković ekipno.