Turci zbog fabrike sele vozni park

Kraljevčane obradovala najava otvaranja fabrike, prve posle više decenija. Za sedam dana očekuje se i dolazak inženjera iz Turske

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

16:06

Turci zbog fabrike sele vozni park
(Foto: Thinkstock)

Fabrika turskog investitora koji u Kraljevu namerava da zaposli 2.500 radnika biće najverovatnije izgrađena na lokaciji nekadašnjeg "Autotransporta", preduzeća u stečaju, uz samu Ibarsku magistralu, na ulazu u grad iz pravca Čačka.

Posle dve decenije spore tranzicije i katastrofalnih privatizacija nekadašnjih giganata - "Magnohroma" i "Fabrike vagona", GP "Kablar", DPK "Jasen", štamparije "Slovo", trgovinskih sistema "Trgopromet", "Gvožđar", "Stoteks" i "Papirpromet", koje su opustošile Kraljevo, ostavljajući bez posla više od 20.000 radnika, najavljeni dolazak kompanije "Tajpa tekstil Gijlim", za stanovnike grada na Ibru doslovno predstavlja - svetlo na kraju tunela.

Iako je i samo potpisivanje memoranduma o razumevanju ministra privrede Gorana Kneževića i predsednika ove turske kompanije Mesuta Topraka, koji predstavlja prvi korak ka investiciji od čak 35 miliona evra u Kraljevu, naišlo na veliko odobravanje, najviše nezaposlenih.

"Imali smo tri runde pregovora s turskim investitorom i rezultat toga je da će se u Kraljevu posle nekoliko decenija otvoriti nova fabrika. Drago mi je što će grad konačno dobiti značajnu investiciju, a sugrađani priliku da se zaposle u svom gradu. Nadam se i da ćemo na ovaj način zaustaviti trend iseljavanja mladih i postati mesto gde će ljudi dolaziti zbog posla", kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Do otvaranja fabrike, prema rečima gradonačelnika, predstoji veliki posao, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: