Sve više srpskih glumaca kreće stopama Rejfa Fajnsa
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

13. okt. 2017

Srpski glumci podnose zahteve za srpsko državljanstvo da bi dobili novac za snimanje filma

BEOGRAD, 13. oktobar 2017, (Njuz) – Veliki broj srpskih glumaca podneo je danas zahtev za dobijanje srpskog državljanstva, saznaje Njuz. Prema njihovim rečima, oni su se na taj korak odlučili jer je to jedini način da od Ministarstva kulture dobiju novac za snimanje filma.

I.B. mladi srpski glumac, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da mu je dobijanje srpskog državljanstva poslednja šansa da se bavi svojim poslom.

– Rođen sam ovde, diplomirao sam na Fakultetu dramskih umetnosti, godinama pokušavam da snimim film, međutim od Ministarstva kulture stalno dobijam odgovor da u budžetu nema sredstava za tako nešto. Već sam digao ruke od svega, razmišljao sam i o tome da promenim profesiju, ali sam iz medija saznao da, ukoliko ste glumac i ukoliko ste nedavno dobili srpsko državljanstvo, možete od Ministarstva kulture vrlo lako da dobijete novac za snimanje – ispričao je on za Njuz.

– Predao sam jutros svu neophodnu dokumentaciju i verujem da ću uskoro postati srpski državljanin, jer koliko sam razumeo, naše državljanstvo se dobija veoma brzo, bez nekih posebnih uslova. Čim dobijem srpski pasoš obratiću se Ministarstvu kulture i očekujem da ću za najkasnije mesec dana dobiti sredstva potrebna za snimanje – rekao je glumac.

Na molbu Njuza da prokomentariše ove događaje, poznati srpski glumac Laza Ristovski osudio je ponašanje svojih kolega.

– Mislim da nije u redu to što glumci pokušavaju da iskoriste situaciju i što na taj način dolaze do novca za snimanje. Uz to, hteo bih da istaknem da je Aleksandar Vučić najbolji predsednik kog smo imali i ja ga apsolutno podržavam – izjavio je Ristovski.

Soko Sokolović

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Mislim da su malo zakasnili jer će sva sredstva u ministarstvu biti usmerena na snimanje turskih serija, u skladu sa poslednjim medjudržavnim dogovorima!

  2. voya montoya kaže:

    Taj film nece gledat!!!,Domaca publika,elitna publika i elitni plebs ocekuju od Lazara cuveni monolog: Ja pijem mleko…!!!

  3. bravo kaže:

    jako!!! ahahaha! samo: ” i očekujem da ću za najkasnije mesec dana dobiti sredstva potrebna za snimanje – rekao je glumac.” – nisi dobro cuo. to ces dobiti za sve najdalje tri godine!

  4. Malo mnogo kaže:

    Pa to je holivudski glumac navikao na velike honorare.Naši glumci nek honorarišu kod Radoša Bajića i izigravaju statiste njegovim glavnim glumcima njegovom sinu ,ocu,prijateljima i komšijama.

  5. Đuson kaže:

    Ljudi ne gubite vreme,Suzani se obratite ona sve završava

  6. Алокин kaže:

    Српски глумци траже страно држављанство да би чак и они могли да глуме странце у страном филму. Глумци су изјавили Што они да не могу, то. Али питање је остало незапажено, у позадини
    такорећи.

  7. Sowa kaže:

    Vucic je nas najbolji glumac kojeg smo ikada imali.

  8. Sp kaže:

    U Srbiji se podnosi zahtev za člansku kartu biblioteke, ako vam je potreban novac. A učlanjenjem ste automatski u filmu. Pa onda kreću turneje autobusima po celoj zemlji, hrana piće, crvene… Jedina investicija je u neku dobru pomadu, jer dlanovi ‘oće da se upale od silnog aplaudiranja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *