12. oktobar  2017. 18.03  | Izvor: Tanjug

Đurić: Beograd mesecima nema implementacionog partnera u PR

BEOGRAD -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Slovenije Andrejom Logarom, kojeg je informisao o toku dijaloga sa Prištinom i pritom istakao da Beograd mesecima nema implementacionog partnera s druge strane.

Beograd je, prema njegovom rečima, spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom i dosledno je opredeljen za rešavanje svih nesuglasica, kao i problema srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, mirnim i demokratskim sredstvima.

"Beograd insistira na sprovođenju postignutih dogovora, pre svega sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je glavni element Briselskog sporazuma", rekao je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je Logara informisao i o političkoj i bezbednosnoj situaciji u južnoj pokrajini, kao i o toku unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji pokrenutog na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Broj komentara: 4

milan  12. 10. 2017. | 19:05
Koliko se Srbija trudi, toliko oni zabušavaju.
Сале  12. 10. 2017. | 22:04
@milan '''Забушавају'' јер нису навикли ништа мирним путем да реше. Навикли их њихови ментори да све решавају оружјем, али то време прошло па сад стало знање.
0
0
Boki  12. 10. 2017. | 19:37
Zato je potrebno da Srbi na Kosovu budu u svim institucijama te i takve tvorevine Kosovo, da bi mogli potpomognuti savetima iz Beograda, i dijalozima koje Beograd vodi sa Vladom u Prištini, da svim pravnim i političkim sredstvima menjaju obespravljeno stanje u svoju korist.
Jagodica  13. 10. 2017. | 06:58
Pristini svaki dogovor sa Beogradom ide na stetu, zato uporno pokusavaju da ih izbegnu. Jer, dogovore treba sprovoditi, a oni to ne zele.