(VIDEO) CRVENO-BELI U HUMANITARNOJ MISIJI: Donald, Pešić i Borjan sa fudbalerkama Zvezde u borbi protiv raka dojke
Foto: FK Crvena zvezda

ROZE MREŽA NA GOLOVIMA

(VIDEO) CRVENO-BELI U HUMANITARNOJ MISIJI: Donald, Pešić i Borjan sa fudbalerkama Zvezde u borbi protiv raka dojke

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i ove godine podržali su akciju borbe protiv raka dojke.

Oktobar, mesec posvećen borbi protiv raka dojke, obeležava se već prepoznatljivim simbolom – roze mašnicom. Zato su danas naši prvotimci Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan, zajedno sa devojkama iz ŽFK Crvena zvezda na našem najvećem stadionu zakačili roze mrežu na golove. Na taj način skrenuli su pažnju na rasprostranjenost raka dojke i podigli svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Ugledni srpski kardiohirurg, predsednik Zdravstvene komisije FSS i član UO Crvene zvezde Miljko Ristić podržao je ovu akciju.

- Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa podjednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji – rekao je Ristić.

Zvezdin kapiten Mičel Donald imao je važnu poruku za sve dame.

- Uvek rado podržavam ovakve akcije. Nekada ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni, ali nisu svesni da ima onih koji nažalost pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju – poručio je Donald.

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: E to je uloga Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track