AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić prisiljavao je i pretio poznatim srpskim slikarima: Nadeždi Petrović koja je umrla 1915. godine i Urošu Prediću koji je umro 1953. godine da mu naslikaju portret, a Predić je čak postao i istaknuti član SNS i pomoćnik u ministarstvu kulture.

To tvrde pristalice Dragana Đilasa, Saše Jankovića, Vuka Jeremića među kojima je jedna tv ekipa postavljala pitanja o istaknutim ličnostima srpske istorije.

Kako oni vole da se predstavljaju kao najobrazovaniji sloj društva, njihovi odgovori nameću pitanje - Zar je ovo srpska elita?

A evo i urnebesnih odgovora na anketu o tome šta pristalice opozicije misle o pretnjama predsednika Srbije davno preminulim umetnicima:

- Sigurno će Predić morati da naslika Vučićev portret, ako želi za života da postavi još koju izložbu - jedan je od odgovora.

Na pitanje šta misle o tome što je Predić postao zamenik ministra kulture jer je u SNS odgovorili su da je to "čist interes".

A sa sigurnošću su tvrdili da su Milutin Milanković i Slobodan Jovanović došli na funkciju preko partijske veze.

Mi ćemo samo da podsetimo da je Nadežda Petrović naša čuvena slikarka (1873 - 1915), Uroš Predić živeo je od 1857. do 1953, čuveni srpski istoričar i političar Slobodan Jovanović rođen je 1896. a umro u Londonu 1958. dok je jedan od naslavnijih svetskih naučnika Milutin Milanković živeo od 1879. do 1958. godine.

Na žalost iako je urnebesni snimak veoma brzo postao viralan na Jutjubu, on je uskoro blokiran i uklonjen sa svih sajtova i portala.

Verovatno se radi o tome da je angažovana armija botova koja je Jutjubu i ostalim video servisima slala lažne prijave o kršenju autorskih prava.

Snimak je ubrzo vraćen na Jutjub, jer nikakvog kršenja autorskih prava, naravno, nije bilo.

#Opozicija

#anketa

'