Denis Bećirović poručio Aleksandru Vučiću: Živio Sandžak, živjela država Bosna i Hercegovina!

27
26

Dr. Denis Bećirović je danas na svom zvaničnom Facebook profilu objavio zanimljivu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U nastavku prenosimo spomenutu poruku u cijelosti.

Prije nekoliko dana na teritoriji suverene države Bosne i Hercegovine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je: Živjela Republika Srpska, živjela Srbija! Mi poštujemo integritet BiH, ali volimo RS, nikad to nismo krili.

Zbog ovakvih stavova Vučiću javno poručujem: Živio Sandžak, živjela država Bosna i Hercegovina! Poštujem integritet Srbije, ali volim Sandžak, nikad to nisam krio, a sve draža mi je i autonomija Vojvodine.

Aleksandru Vučiću moramo staviti do znanja da i mi možemo djelovati politički ofanzivno, a ne samo defanzivno. Dosta više bh. političkog amaterizma, nejedinstva i defanzivne probosanske politike! Osvijestimo se dok ima vremena. Zbog budućnosti naše djece i naše domovine Bosne i Hercegovine ne smijemo više nekritički prihvatati Vučićeve podvale i njegovo kontinuirano potkopavanje državnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Zbog toga otvoreno pozivam najviše bh. zvaničnike da prestanu ponižavati državu Bosnu i Hercegovini, kao i da prestanu neopravdano nazivati Vučića „dragim gostom“ i „ dragim prijateljem“ države Bosne i Hercegovine“. Slušajući pojedine bh. funkcionere ne može čovjek a da ne postavi pitanje, ako su nam ovakvi prijatelji, kakvi su nam tek neprijatelji?! Shvatimo, napokon, da mi ne možemo promijeniti Vučića i njegove sljedbenike, ali možemo ispraviti bosansku kičmu i ne dodvoravati se dušmanima naše domovine. To ne samo da možemo nego i moramo!

Sve ovo potcrtavam jer je Vučić prije nekoliko dana, po ko zna koji put, u istoj rečenici direktno povezao Srbiju i manji bosanski entitet RS kao da se radi o jednoj državi. Također, Vučić je s ogromnim zadovoljstvom i odobravanjem slušao Dodika dok je ovaj govorio o zločinačkom projektu komadanja Bosne i Hercegovine i ujedinjenju Srbije i manjeg bosanskog entiteta RS u jednu velikosrpsku državu. Očigledno Dodik govori samo ono što Vučić misli i postepeno priprema, ali trenutno to ne smije javno reći zbog nastojanja da se približi EU. Krajnje je vrijeme je da to shvate i domaći i međunarodni političari.

Da bismo očuvali domovinu Bosnu i Hercegovinu moramo prekinuti i sa nekim dosadašnjim političkim rezonima. Svi smo svjedoci kada velikosrpski političari pokušavaju razgrađivati državu Bosnu i Hercegovini da jedan broj pojedinaca takve napade tretira kao uobičajene i normalne. S druge strane, kada se dogodi da pojedini probosanski političari stanu odlučno u odbranu države Bosne i Hercegovine uvijek se nađu pojedini domaći pametnjakovići da izjednače političke branitelje sa rušiteljima nezavisnosti i suvereniteta naše države. Pri tome, s ciljem diskreditacije probosanskih političara, jedino se nakon njihovih istupa upućuje licemjerna poruka „ne svađajte se“. Tu antibosansku podvalu, napokon, moramo demaskirati jer nama u Bosni i Hercegovini nikada nije bilo do svađe, niti smo ikada prvi počinjali svađu. Ali, isto tako, neka niko ne očekuje da sjedimo skrštenih ruku pred onima koji i dalje siju novo sjeme zla.

Zato, umjesto pasivnosti i nasjedanja na ciljane medijske, obavještajne, političke, psihološke i druge antibosanske aktivnosti bh. patrioti iz svih probosanskih stranaka moraju definirati smislen i efikasan odgovor najnovijim pokušajima rušenja države Bosne i Hercegovine.

dr. Denis Bećirović


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Denis Bećirović poručio Aleksandru Vučiću: Živio Sandžak, živjela država Bosna i Hercegovina!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

27 KOMENTARI

  1. 100 puta sam prelazio granicu i dokumenti se gledaju od sviju brez obzira ko si i sta si. A unutar drzave BIH nejma prelaza i nejma kontrole dokumenata. 🙂 A ti crkni od muke. 🙂

  2. Ti granicari bezbeli nekom NAPREDNOm SERbskom tehnologijom 😆 koriscenom u razvoju alasa, sumadije i rashodovanih migova znaju ko je srbin pa ne traze dokumente 😆

  3. Ercegovske ustase ce katolicka crkva disciplinovati a hrvatski plan je u slucaju bajinog referenduma odmah presjeci brcko koridor. Poslusaj sta o tome govori gospodim Mesic. Zbog toga su i dobili helikoptere od amera i haubice od frau Merkel 😉 🙂

  4. Vojvodina Vojvodjanima
    Presevo kosovarima
    Timok Rumunima
    Pomoravlje Bugarima
    Dodiku ono povise Jajca
    i miran Balkan za iducih 1000 godina
    Sandzak Bosna i Hercegovina
    Bosnjcka su djedovina

  5. 007 Bond ti si bolesna osoba pa bih ti preporucijo da se javis Radovanu Karadicu da te lijeci i pomogni mu pola njegovog zatvora otsluziti. Pa ti nikada vise nebih palo na pamet otcjepljenje genocidne tvorevine u kojoj tvoj miljenik Dodik jos neko vrijeme vlada. Kada tako voli Bosnu i bori se za pripajanje Srbiji zasto ne izgraduje i ne ulaze u Banjoj Luci njegov kapital nego u Beograd ? Dati ja odgovorim on zna da nikada nece biti genocidni entitet sa Srbijom jedna drzava pa za to i ne ulaze u Bosnu. Ti si neki jadni psihicki bolesnik koji ce crknuti u nadi za ocepljenjem tude drzave,nadam se da ti je uskoro kraj od bijesnog srca koje u tebi jos kuca. Po ovim tvojim iskazima na ovom portalu nadati se je da ces uskoro dobiti prije srcani udar nego ocepljenje genocidne tvorevine ,pa bih ti savjetovao da zaboravis Bosnu i Bosnjake dok te zdravje sluzi i dok nijesi od mrznje i muke crkao.

  6. oo7 bond odvajanje genocidne tvorevine BH manjeg entiteta neces dozivjeti koliko tvoj tvorac memoranduma ,crko je a to nije dozivjeo.Pa ti je pametnije da o tome ne pomislas a kamo li da pricas.Prije neki dan cujem da izjavljuju Srbi da je 6o,ooo Srba izgubilo zivote .Da li ti je zao te zivote srbske,sto su pali za genocidnu tvorevinu u kojoj samo Dodik i nekolicina uziva a 95 % srba se muci i jedva kraj sa krajom sastavlja. Bosnjaci isto tako se muce i tesko prezivljavaju, pa sta nam treba da jos zaratimo kako ti planiras ocepljenje? Ne mislim da su Srbi spremni za pogibiju,ali znam sigurno da ni mi Bosnjaci ne zelimo rat sa nikim. Ako bih neko pokusao Bosnu dijeljiti ma sa koje strane znadite da su Bosnjaci spremni za svoju domovinu umrijeti, To ste vidjeli 92 kada smo bili goloruki i nijesmo imali ni obucenu vojsku ni oruzje .Znate vi i Srbi i Hrvati kako ste prosli sa nama pa bolje vam je da zivimo u miru ida bude nasa zajednicka Bosna svih koji u njoj zivimo nego da krv proljijevamo.Vucicu bih porucijo da voli koga hoce ,ali genocid ce morat priznati da je pocinjen nad Bosnom i sto je dokazato sudskom odlukom. Svi pamet u glavi koristiti za dobro biti svija nas a zaboraviti genocidno ocjepljenje jer moze samo biti jos teze posljedice za svija nas.

  7. Svaka cast Becirovicu tako treba da stanete i radite da Sandzak sve dobije sko ova genozidna tvorevina teli nesto u Bosni.Ne zaboravite sta je vucic bio ranije a taj dzilkos kod vas trodig laje li laje a Srbija cuti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.