PARTIZAN OD GOTOVOG NAPRAVIO VERESIJU: Raspad sistema

M. Blažić

28. 09. 2017. u 23:01

Crno-beli poveli golovima Ožegovića i Tavambe u prvom poluvremenu, pa u drugom “nestali” sa terena i ostali bez ijednog boda

ПАРТИЗАН ОД ГОТОВОГ НАПРАВИО ВЕРЕСИЈУ: Распад система

Ožegović i Vida Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

DOBRA igra, pa raspad sistema = poraz. Neuspeh Partizana u drugom kolu Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva ne bi sam po sebi bio strašan da fudbaleri srpskog šampiona u drugom poluvremenu nisu demonstrirali nešto što ne prolazi ni u zonskoj ligi. Delovali su Đukićevi izabranici posle 2:0 na poluvremenu kao da su hteli sami sebe pobede i na kraju su u tome i uspeli. Demonstracija svega onoga što savremeni fudbal nije i ne sme da bude odvela je Partizan u ambis iz kojeg će imati mnogo problema da se izvuče do kraja takmičenja – 2:3 (2:0).

Nebrojeno grešaka u dodavanjima, nezainteresovanost svih od poslednje linije do najisturenijeg igrača u timu servirali su Dinamu zlata vrednu pobedu, a pristalicama Partizana ostavili jezivo gorak ukus poraza koji izvesno boli mnogo više od izgubljena tri boda. Srpski šampion je odigrao kriminalnih 45 minuta, izgubio prednost koju ne gube ni mnogo slabije ekipe protiv jačih rivala od Kijevljana i tako gumicom obrisao sve zarađeno u odličnom prvom poluvremenu. A nije moralo tako da bude...

Znali su crno-beli da bezglava ofanziva ne može mnogo toga dobrog da im donese protiv čvrste i disciplinovane ekipe Dinama, pa je od starta bilo primetno da će strpljenje biti najjači adut Đukićevog tima. Iz takvog pristupa bolji protok i veća agresivnost gostiju su neutralisani na pravi način, a prvi je utakmicu mogao da “otključa” Everton u 17.minutu, ali mu je Koval odlično ušao u šut. Dodatnu injekciju samopouzdanja crno-belima je kao i mnogo puta u poslednjih mesec dana ubrizgao Vladimir Stojković sa dve sjajne odbrane, od čega je zicer Gonzalesa u 25.minutu bio klasična demonstracija lucidnosti iskusnog golmana.

A onda je došlo Partizanovih 10 minuta koji su neretko u evropskim utakmicama pripadali gostima bez obzira na renome i snagu ekipe. Večeras su zbog propusta u poslednjoj liniji, srećom po crno-bele, zakukali Ukrajinci. U oba navrata u glavnoj ulozi se nalazio nestvarno korisni i racionalni Tavamba. Najpre je posle auta sjajno asistirao Ožegoviću za rutinsku egzekuciju i prednost Partizana, a zatim je u 42.minutu majstorski zakucao loptu u mrežu na pas Sume. Sve je u tim trenucima bilo obojeno u crno i belo, pa je malo nedostajalo da raštimovani gosti i sami zatresu sopstvenu mrežu, ali je Koval krajnjim naporom na gol niji sprečio Kadara na neverovatnih 3:0.

I to je bilo sve što je moglo da se vidi večeras od Partizana u sablasno praznoj Humskoj. Na teren je u drugom poluvremenu istrčalo 20 istih igrača, uz dve promene u timu Dinama, ali utakmica više nije bila ista. Ni približno. Umesto da ih velika prednost ponese, da im sigurnost i mirnoću, Đukićevi izabranici kao da su se utrkivali u tome ko će više da pogreši. Kiksevi nalik onim u školskim dvorištima, često vezani i po nekoliko puta u jednoj akciji Dinama omogućili su gostima da “prodišu”, a oni takav poklon nisu odbili. Bespotreban faul, pa igranje rukom u živom zidu poslali su rezervistu Moraeša na belu tačku, a Stojkovića koji sekund kasnije po loptu u mrežu.

Već tada je jako mirisalo na krah svega što je dobro urađeno do tada, a kola koja su krenula nizbrdo više niko nije mogao da zaustavi. Pokidane niti na sredini terena ništa nije moglo da sastavi, a odbrana je prilikom svakog naleta Dinama delovala kao kuća na promaji, gde je čak i čudesni Stojković izgubio moć i bio primoran da potpiše kapitulaciju.

Ono što je izgledalo kao neminovnost za srpskog šampiona u surovu realnost su pretvorili Bujalski u 68. i Moraeš svojim drugim golom na utakmici u 84.minutu. Grogirani bokser je samo nemo posmatrao kako mu iz ruku klizi već upisana pobeda, a da pritom nijedne sekunde nije doša u poziciju da bar zapreti rivalu koji je naspram nemoćnih momaka u belim dresovima delovao kao Barselona u najboljim danima. Tužan fudbalski ambijent i na kraju još tužnija i čemernija fudbalska noć za pristalice crno-belih u kojoj je Partizan sramnom igrom uspeo sam sebe da pobedi i tako značajno oteža put ka ostvarenju sna o evropskom proleću.

STRELCI: Ožegović u 34, Tavamba u 42. za Partizan, Moraeš u 54. iz penala, 83, Bujalski u 68.minutu za Dinamo. Stadion Partizana. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška) .
PARTIZAN: Stojković7,5 – Vulićević 5,5, 73 Miletić 5,5, Ostojić 5, 26 Miletić 5 – Everton 6, Radin 5,5, Suma 5,5 (od 75. Pantić -) , Janković 5,5 – Tavamba 7,5, Ožegović 6 (od 79. Jovanović -).
DINAMO: Koval 7 – Kedziora 6,5, Vida 7, Kadar 6, Pivarić 6,5– Sidorčuk 7, Bujalski 7,5, Cigankov 5(od 46. Moraeš 8), Garmaš 7, Gonzales 7(od 90. Morožuk -), Kravec 6 (od 46. Besedin 7).
Igrač utakmice: Žunior Moraeš (Dinamo)

REMI JANG BOJSA I SKENDERBEGA
U drugom meču grupe "B" u Elbasaniju Skenderbeg i Jang Bojs su odigrali nerešeno (1:1). Domaći tim je poveo preko Sovea u 65. minutu, a Asale je u 72. postavio konačan rezultat. Dinamo je prvi sa šest bodova, švajcarski tim ima dva, a Partizan i Skenderbeg po jedan poen.

REZULTATI:
Astana-Slavija 1:1
Bilbao-Zorja 0:1
BATE – Arsenal 2:4
Keln – Zvezda 0:1
Konjaspor-Gimaraeš 2:1
Lacio-Varegem 2:0
Lugano-FCSB 1:2
Nica-Vitese 3:0
Ostersund – Herta 1:0
Plzen-Hapoel Ber Ševa 3:1
Rozenborg-Vardar 3:1
Salzburg-Marsej 1:0
Zenit-Sosijedad 3:1
Milan-Rijeka 3:2
AEK – Austrija 2:2
Braga – Bašakšešir 2:1
Everton-Apolon 2:2
Lokomotiva-Žlin 3:0
Ludogorec-Hofenhajm 2:1
Lion-Atalanta 1:1
Makabi-Viljareal 0:0
Partizan-Dinamo Kijev 2:3
Šerif-Kopenhagen 0:0
Skenderbeg-Jang Bojs 1:1



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

"СРАМ!"

28.09.2017. 23:40

"Партизан СРАМНОМ ИГРОМ успео сам себе да победи и тако значајно отежа пут ка остварењу сна о европском пролећу."

Sektor Juzni

28.09.2017. 23:51

HITNO SMENITI DJUKICA. Ne samo zbog ove utakmice. Ovaj poraz je njegov zbog postavke u drugom poluvremenu.

nele011

28.09.2017. 23:51

Veliki Bajerne je danas otpustio trenera...ako ovi moji zele da budu veliki...ovaj trener terba veceras da popije otkaz...ne zbog poraza, to je sastavni deo igre, nego zbog NEZNANJA...drugo poluvreme, je izgubio trener...e moj tuzni Partizane...

Cika Boris Fr

29.09.2017. 00:03

Ozegovi je veceras ispao kao ona poslovica, kaze dzaba krava daje 15 L. mleka, kad se na kraju rita i sve prosipa !!!!

Sektor Juzni

29.09.2017. 00:09

Hitno smeniti Djukica. Ne samo zbog ove utakmice. Ovaj poraz je njegov zbog postavke u drugom poluvremenu.

nbgdforzabw

29.09.2017. 00:21

Ono nije bilo penal! Partizan je ostecen i pokraden, pogledajte bilo gde usporeni snimak i budite realni. Ozegovicu se lopta odbija od vrh glave i nakon vristanja ukrajinaca na sudiju on pokazuje da je penal. I molim vas da neko onog Djukica ukloni sa klupe, a Pantica posalje kuci (koja je to rupa od igraca, uzas)

Zivela Srbija

29.09.2017. 00:27

Djukic mora da leti ovo je njegov poraz uzasno drugo poluvreme nervoza greske uzas taktika uzas motiv uzas Djuka napolje

Gagi

29.09.2017. 00:33

Hoce Ilijev sa Radinom,Jeftovicem,Vulicevicem,Mileticima u Evropu????Partizanova sredina terena ne postoji!!!!!!

kondor

29.09.2017. 01:35

Kompletna struka na celu sa Djukicem mora da napusti FKP Sumu prodati ili vratiti od kuda je dosao , on Leonardu nije ni do kolena , bio bi u cirkusu uspesniji da zonglira sa loptom . Koji promasaj Ilijeva i njega traba pod hitno smeniti , dovesti Tomica na mesto Ilijeva . Klub koji nije u stanju kod vodstva 2: 0 da uzme bar bod nije za evropske utakmice . Sramota !!!!

Vlada Legenda

29.09.2017. 06:24

Bolje što nisam gledao!Da li je moguće da na taj način izgube,u grupi koja je 40 posto lakša od Zvezdine?!Tuga za srpski fudbal uostalom,a mislim da je Partizan ovim porazom završio takmičenje u Ligi Evrope,ne mogu se igrači psihički oporaviti od ovakve katastrofe!

fudbaler

29.09.2017. 06:43

Đukić: Fudbal se igra za publiku! Slažem se! A da li ste uhvatili onog stručnjaka, koji je kriv, zato što je Partizan kažnjen?

Dragan R

29.09.2017. 07:33

Odličan komentar novinara VN sem u jednom. Apsolutno se ne slažem da je Partizan u prvom poluvremenu bio odličan. Igra je i u prvih 45 min bila čista NULA, a golovi i rezultat su proizvod spretnosti pojedinaca (odličnih Tavambe i Stojkovića) i činjenice da je Dinamo neozbiljno (podcenjivački) ušao u utakmicu. Od kako je Đukić došao mi prolazimo na sreću, jer igramo sa najslabijim mogućim protivnicima, ali je očigledno da budalama i nesposobnima ni sreća ne može večito da pomaže. SRAMOTA.

Polako

29.09.2017. 07:46

Ocigledan jenapredak u igri nasih timova u evropskim utakmicama jer smo pre bili timovi za popravljanje gol razlike a sada smo takmicarke ekipe ove godine i zvezda i partizan bar se bore na noz sa rivalima. Ima neka velika greska u partizanu kada je stojkovic najbolji igrac od kada je stigao dal odbrana ili sredina terena ili trener al nesto se mora hitno menjati. A vi nezadovoljni navijaci bolje pomognite klubu na utakmicama nego po komentarima .

Kladionicar

29.09.2017. 07:59

Iz 1 u 2 pametnome dosta ps nedostatak prihoda od publike mora da se nadoknadi...

gandra

29.09.2017. 08:51

Lepo mi rekao kum da igram iz 1 u 2, a ja ga pravio ludim. Sad se vidi ko je lud, on sa 450e ili ja.

aunt

29.09.2017. 09:12

dajte vise ovakvih utakmica nakupovah se za male pare od kockara bele tehnike I zemlje prodaju sve da bi uplatrili dudu varalicu juce jutru sam im sve što donesu placao petinu cene vrednosti tehnike koju su mi doneli I ni jedan ne dođe da otkupi kako mi kažu brate etome veceras ili rano ujutru da ti dam pare da vratim matorcima frižider lcd televizor molivas dajte još ovih utakmica duda varalica za neradnike

todor

29.09.2017. 09:35

Ko gleda iskreno, sinoć dve utakmice, različiti klubovi (naši), ali igra i mentalitet, kao i ograničenja pojedinih igrača (srpska liga plafon) ista, a rezultat potpuno različit, na jednoj strani super tri boda , a na drugoj potop.E, da je i Dinamo pogodio tri stative umesto tri gola imali bi isto,Ukratko nije loše drugo poluvreme ni Zvezde ni Partizana , nego je to stvarno stanje, oni ne mogu igrati 90 minuta.Primer-napadi oba kluba u 2. pol. su tarjali kraće od košarkaških.

Vožd

29.09.2017. 10:20

Videlo se od prvog dana da je Đuka najtanja karika u Partizanu. Hoćemo trenera a ne Đuku.