Domaći medenjaci
Ništa nije lepše od domaćih kolača. Ovi medenjaci biće još ukusniji ako odstoje nekoliko dana.
Četvrtak, 28.09.2017.
09:50
Potrebno je:
- 200 gr maslaca
- 2 jaja
- malo karanfilića
- malo cimeta
- malo sode bikarbone
- malo praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 300-400 gr brašna
- 150-200 gr ml šećera
Priprema:
Umutiti jaja, maslac, šećer mikserom, pa dodati cimet, karanfilić, med, brašno, sodu bikarbonu, malo praška za pecivo i umesiti mekše testo koliko da se ne lepi za ruke.
Vaditi male loptice po veličini oblikovati u dlanovima i slagati u tepsiju koju ste obložili pek-papirom.
Peći na 190 stepeni 15 minuta. Ohlađene medenjake spakovati u metalne kutije do upotrebe.
Izvor i foto: Bakina kuhinja
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 4
Pogledaj komentare