Todorić lažirao sume, nedostaju milijarde

Ivica Todorić mogao bi se suočiti s optužbama da je odgovoran za najveću sistemsku prevaru u istoriji hrvatske države, vrednu dve milijarde evra, piše Nacional.
Sa sličnim optužbama mogli bi da se suoče i brojni njegovi saradnici. Te teške optužbe svoje uporište pronaći će u završnom izveštaju revizorske kuće Prajsvoterhaus Kuper (Pricewaterhouse Coopers PwC), koji će zvanično biti dovršen ove nedelje. 
 
Prema nezvaničnim informacijama, gubitak Agrokora u prošloj godini ukupno iznosi čak 20 milijardi kuna, međutim, kada se otpišu međusobna potraživanja kompanija unutar koncerna i izvrše drugi računovodstveni otpisi, gubitak bi mogao iznositi od 12 do 15 milijardi kuna. 
 
Revizori PwC-a utvrdili su da su se najveće manipulacije i lažiranja radili prilikom procene vrednosti pojedinih robnih marki iz Agrokorovog koncerna, kao i vrednosti "know-how" tehnologija. 
 
"Nema nikakve sumnje da je reč o kaznenim delima. Za njih su odgovorni Ivica Todorić, ali i skoro kompletna uprava koncerna, a moguće i pojedinci iz kompnija unutar koncerna. Svi koji su uključeni u lanac u kome se formirala lažna vrednost firme mogli bi se brzo suočiti s pravnim problemima, naročito kada revizori i zvanično okončaju svoj posao", izjavio je za Nacional izvor upućen u zbivanja u Agrokoru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bitkoin pao na 62.700 evra

Bitkoin je danas u 15.15 časova na najvećoj svetskoj berzi kripto valuta Bajnens pao za jedan odsto na 62.700,27 evra.