Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сташини мали наследници "пењачи" донели медаље из Скопља

rssBookmark and Share

Македонија 26.09.2017. Јужна Србија Инфо

Да Сташа Гејо има достојне наследнике показује радосна вест да су српски јуниорски такмичари донели су из Скопља, на недавно одржаном Балканском првенству за пењаче до 14 година, шест медаља. У Ниш стигле три медаље!

Сташини мали наследници "пењачи" донели медаље из Скопља

У конкуренцији пет земаља, Турска, Грчка, Бугарска, Македонија и Србија, српски пењањачи освојили су шест медаља.

Нора Богнар из суботичког клуба "Спартак", освојила је друго место, Илија Станковић из "ПАЕК Ниш" 3. место, Матеј Кнежевић из Старог града-Узице 3. место, Братислав Симовић" ПАЕК Ниш" 2. место, Дарина Зикић "ПАЕК Ниш" 3. место и Милена Касета из Земуна 1. место.

У квалификационом кругу одлични су били и Марија Илић и Павле Симовић из ПАЕК Ниш, али су у финалу остали без одличја, због умора и недостатка спортске среће. За добре смерове на такмичењу побринуо се постављач из Словеније Миха Хрибар, а да све функционише како треба одрадио је организацијски тим из Скопља на челу са Ванетом Науновим и Владимиром Трповским.

Након овог такмичења стиче се утисак да балканска лига добија на снази и значају и да је младих и квалитетних такмичара у пењању све више.

Наредног викенда наше такмичаре очекује Државно првенство у Панчеву.


#   јуниори   Сташа Гејо   Скопље   Македонија   Државно првенство   Спортско пењачки савез   ПАЕК Ниш   Братислав Симовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима