Paraćinska staklara: Otkazi preko interneta

E. R.

25. 09. 2017. u 19:21

Zaposleni su za vikend, preko društvenih mreža, saznali da su na spisku

Параћинска стаклара: Откази преко интернета

Ilustracija

NAKON proglašenog stečaja u paraćinskoj staklari prošle nedelje, 230 radnika sačekao je spisak sa otkazima. Zaposleni su za vikend, preko društvenih mreža, saznali da su na spisku.

Ogorčeni radnici ne znaju po kom sistemu je spisak za otkaze napravljen, jer im se od nadležnih niko ne obraća.

Inače, među onima koji su dobili otkaz su radni invalidi, trudnica i penzioneri. Nakon konsultacija sa pravnikom, radnici će odlučiti o daljim koracima.


- Od jutros u fabriku ne može da uđe 230 od ukupno 810 zaposlenih - rekao je dosadašnji predsednik Samostalnog sindikata Živojin Matejić. - Ne znamo po kojim kriterijumima je pravljen spisak radnika koji su višak, ali pretpostavljamo da će i narednih dana biti još radnika koji će ostati bez posla.

On je dodao da stečajni upravnik Saša Jovanović danas nije ni došao u fabriku i da su svi radnici uplašeni u iščekivanju novog spiska prekobrojnih.

Privredni sud u Kragujevcu prošle sedmice otvorio je stečaj nad Srpskom fabrikom stakla zbog neizmirenih potraživanja čačanske firme "Veksilum" od 47 miliona evra.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Vladimiris

25.09.2017. 20:13

Nazalost nema pravog kriterijuma,ostaju radnici koji su po volji pretpostavljenih, to je glavni kriterijum! Em nemaju kome da se zale,em su posaramljeni sto su izabrani da odu. Neznaju sta ih je snaslo....ne daj boze nikom

CRNI

25.09.2017. 21:06

Srbiji je sve bolje i bolje,a zamislite kakvo ce blagostanje da bude za 2 godine! Ziveo Veliki Vodja

Rade

25.09.2017. 21:56

Kakve veze ima po kom kriterijumu su najureni. Vlasnik je tako hteo i tu je kraj. Oni su bivši i mogu da traže drugi posao. Traženje kriterijuma nije od koristi.

realist

26.09.2017. 01:50

Takve otkazi ne bi trebalo biti validni,jer nisu dostavljeni radnicima na kucnih adresa.