TURISTIČKA pred PRESELJENJEM

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 13:50

Uprava Turističke organizacije Vranje (TO) uskoro bi trebalo da bude preseljena u novi prostor, u lokal gde je ranije poslovala Vojvođanska banka.

Lokal bi ubrzo trebalo da primi nove stanare FOTO: D. Ristić/OK Radio Lokal bi ubrzo trebalo da primi nove stanare FOTO: D. Ristić/OK Radio

Iako se lokal nalazi u kompleksu starog Hotela „Vranje“, koji bi trebalo da bude vraćen naslednicima nekadašnjih vlasnika, u zvaničnoj važećoj dokumentaciji vlasništvo još uvek ima Ugostiteljsko preduzeće Vranje.

- Taj proces restitucije je trebalo do sada da bude okončan i da se izvrši prenos prava vlasništva.

Međutim, to još uvek nije urađeno, a kada će, to u ovm trenutku niko ne zna
– kaže direktor TO Vranje Saša Ivanov.   

U međuvremenu, TO Vranje će lokal koristiti po osnovu kompenzacije višegodišnjeg dugovanja koje nekadašnje Ugostiteljsko preduzeće Vranje ima prema Gradu.

- Dug je nastao po četiri ili pet osnova i iznos je višemilionski.

Nama potpuno odgovara i lokacija i kvadratura lokala, tako da je to dobro rešenje.

To je stara gradnja, sa debelim zidovima, zimi je toplo, a leti hladovina, tako da ćemo imati i energetsku stabilnost
– pojašnjava Ivanov.

Prema njegovim rečima, tačka na slučaj rešavanja problema smeštaja TO Vranje, kojoj su spajanjem sa Skijalištem „Besna Kobila“ dosadašnje prostorije u Domu kulture postale pretesne, trebalo bi da se stavi najkasnije do kraja sledeće nedelje.

Od radova na enterijeru novih prostorija, ostalo je krečenje i postavljanje laminata, ali i dovođenje struje, koja je isključena usled velikog duga.

Trenutno se radi na utvrđivanju preciznog iznosa dugovanja EPS-u, pa bi, nakon izmirenja, selidba mogla da bude sprovedena.

Prema ranijem planu gradskih vlasti, u sadašnje prostorije TO Vranje bi trebalo da se useli uprava Slobodne zone.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: