Kultura

Subota, 23.09.2017.

19:15

Jan Fabr otvorio 51. Bitef festival

"Lepota, čak i kada stvara konfuziju i subverzivnost, uvek donosi poruku pomirenja. Sa tim poklonom otvaram 51. Bitef festival. Dobrodošli iz svih krajeva sveta. Srećno!", poručio je večeras u Sava Centru proslavljeni belgijski reditelj Jan Fabr, uoči početka svoje 24-časovne predstave "Olimp: U slavu tragedije".

Izvor: Tanjug

Jan Fabr otvorio 51. Bitef festival
Foto: Gettyimages / ilustracija

Publika u velikoj sali Sava Centra samo je čula Fabrov glas, s obzirom da je odlučeno da se niko pre izvođača ne pojavljuje na sceni.

Nakon Berlina, Jerusalima, Atine, Avinjona, ekskluzivno u Beogradu publika ima priliku da prisustvuje pozorišnom spektaklu u kome 27 izvođača 24 sata gotovo neprestano igra - probijajući sve limite ljudske psihofizičke izdrživosti.

Predstava traje puna 24 sata, a zasniva se na celokupnoj grčkoj mitologiji, onako kako je ona artikulisana u Homerovim epovima i tragedijama Eshila, Sofokla i Euripida.

Za posetioce pripremljeno je sve ono neophodno da se provede jedan dan na Bitefu: prostor za spavanje, restoran i snack bar, Sensa relax zona, za izveštavanje sa predstave MTS je obezbedio wi-fi i ćarging zonu, dok će u Telegroup QuizIT kutku svi zainteresovani posetioci moći da učestvuju u interaktivnom kvizu i osvoje vredne nagrade.

"Olimp" dolazi u Beograd sa epitetom jednog od najznačajnijih scenskih dela ostvarenih na početku 21. veka, a ugledni belgijski kritičar Fredi Dekreuz izjavio je da će se istorija pozorišta odsad deliti na period pre i posle Fabrove predstave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: