• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin Tačiju: Nema vojske Kosova

Izvor MONDO/Tanjug

Hašim Tači tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira, a da uslovi Srpske liste o tome nikada nisu bili deo pregovora. Vulin poručuje da se svi da drže međunarodnog prava.



"Planom A ili kroz plan B, Kosovo ce do kraja ove godine imati svoju vojsku", rekao je kosovski predsednik Hašim Tači u intervjuu RTV 21 na albanskom jeziku tokom boravka u Njujorku.

On je dodao da transformacija BSK-a u vojsku nije samo odgovornost vlade.

"Sada radimo sa svim institucijama u tom pogledu. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje smo preduzeli prema međunarodnoj zajednici, da se ovaj proces završi kroz ustavne promene", rekao je Tači.

"Nećemo dopustiti nikome da uloži veto na ovaj proces. Sva pitanja će biti sprovedena u saradnji sa medunarodnim organizacijama", rekao je Tači, prenosi RTS.

Dodao je da je osnivanje kosovske vojske odloženo na neko vreme zbog izbornog procesa.

"Ali sada radimo koordinirano, uveren sam da će se ovaj proces završiti. Verujem i siguran sam da će u ovoj godini Kosovo imati armiju", kaže on.

VULIN: NEMA VOJSKE KOSOVA

"Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije", saopštio je ministar odrbaen Aleksandar Vulin povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija.

"Vojska Kosova neće biti formirana na prostoru Kosova i Metohije, na prostoru te srpske pokrajine je samo jedna oružana sila - a to je KFOR. Ja sam i u sedištu NATO alijanse juče rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da ćemo se mi držati Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma", istakao je Vulin.

"Kad god Tači ne zna kako da obrazloži visoku nezaposlenost na Kosovu i Metohiji, ili zašto se u hiljadama beži iz južne srpske pokrajine, ili zašto mora da sprovede odredbe Briselskog sporazuma, koje svakako rade protiv nezavisnost Kosova i Metohije, on se seti Vojske Kosova. To mu je način da bude hrabar, da bude veliki, ali suštinski to je još jedan način da govori o onome što se neće desiti", naveo je Vulin.

Vučić Tačiju: Vojska Kosova - dodatna nestabilnost

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Barćela

Neka si mu reko svaka ti čast! Svaka ko Njegoševa!

K

Nesto ni njega nema tamo,ili je na vreme izgubio junfer ili se boji da ga izgubi,bilo kako bilo,uredno paradira.

Dejca

Jel si i ti ministar?, ne nisam ministar, a nisi, kazem jesam!, a jesi, samo TETKI da dam lek!🤣🤣🤣🤣🤣🤣

special image