ZA OVOM DIJETOM SU POLUDELE POZNATE LIČNOSTI: Reši se suvišnih kilograma uz pomoć pečuraka

ZAMENA ZA MESO

ZA OVOM DIJETOM SU POLUDELE POZNATE LIČNOSTI: Reši se suvišnih kilograma uz pomoć pečuraka

Žena -

Zameni meso u ishrani ukusnim i zdravim gljivama i uskoro ćeš se osloboditi masti sa kritičnih mesta kao što su stomak, guza, butine i ruke, ali ne iz grudi i imaćeš lepu kožu i kosu.

Pečurke su bogate nutrijentima, pa ako jedemo više pečuraka, manje je verovatno da ćemo kroz dan jesti visokokaloričnu hranu. Vlakna u pečurkama dobro deluju na probavu i ostavljaju nas sitima, pa nećemo nakon obroka opet biti gladne i grickati nezdrave stvari.

Sadrže vlakna koja stimulišu rad creva i doprinose osećanju sitosti, tako da nećeš posezati za nezdravom brzom hranom koja doprinosi stvaranju masti u organizmu. Ova dijeta je savršena za one koji ne podnose osećaj gladi.

Pečurke nazivaju još i “mesom za vegetarijance” i idealna su zamena za meso, naročito ako želiš da smršaš na zdrav način. Sastoje se od proteina i vlakana koji stvaraju osećaj sitosti, a imaju vrlo malo kalorija - 150g šampinjona sadrži samo 30 kalorija. Ova dijeta će ti pomoći da poboljšaš svoj izgled, jer pečurke sadrže vitamin B, gvožđe, cink, kalijum i selen koji su odlični za kožu, kosu i nokte.

foto: Profimedia

Dijeta sa pečurkama traje 5 nedelja, a za ovo vreme možeš izgubiti oko 5 kilograma. Ne treba da unosiš dnevno više od 1.550 kalorija, a pored pečuraka dijeta sadrži i 5 porcija voća i povrća i pola litre mleka kako bi obezbedila organizmu dovoljnu količinu hranljivih materija. Preporučuje se da za obrok pojedeš oko 250-300 grama svežih pečuraka.

Cilj ove dijete je da zameniš meso pečurkama uvek kada si u mogućnosti. Na primer napravi rižoto sa pečurkama, ispeci pečurke na žaru kao predjelo, umesto mlevenog mesa za špageti koristi naseckane pečurke, napravi ukusan gulaš sa pečurkama ili pitu… Na internetu postoji mnogo recepata za ukusne obroke sa pečurkama. Hrani se ukusno i smršaj zdravo uz pomoć pečuraka.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Srbijadanas, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track