Greška na tenderu za koridor 10?

Tender za deonicu autoputa Horgoš - Novi Sad poništen je jer je ponuda hrvatske firme zadržana u pisarnici Vlade dok nije istekao rok za ponude, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

01:18

Default images

Pregovarački postupak u okviru tendera za izgradnju leve trake autoputa E75 Horgoš - Novi Sad na koridoru 10 još jednom je poništen. Uredno poslata ponuda hrvatske firme "Hidroelektroniskogradnja" nije ni stigla u kabinet ministra Milutina Mrkonjića, već je zadržana na pisarnici Vlade Srbije sve do okončanja procesa otvaranja ponuda, saznaje "Blic".

"Ponuda hrvatske kompanije stigla je na pisarnicu Vlade u sredu ujutro, ali je niko nije odneo do nadležnog ministra Mrkonjića. Zašto, ne znamo. Zbog toga se žalila 'Hidroelektra', koja inače radi sa 'Vojvodina putem', a ministar za infrastrukturu je odmah poništio postupak", kaže izvor "Blica".

Domaća "Nibens grupa" je prekjuče saopštila da je na tom tenderu domaći konzorcijum sa Preduzećem za puteve "Beograd" na čelu dostavio najbolju ponudu.

U saopštenju je pisalo da je domaći konzorcijum pobedio slovenačku firmu "Primorje”, kao i da, kako je navedeno, "Hidroelektorniskogradnja” nije ni poslala ponudu.

"Ispalo je da je 'Hidroelektra' odustala, a neko je zapravo bio 'nemaran'”, tvrdi sagovornik lista.

Kako je "Blicu" rečeno u tenderskoj komisiji, novo otvaranje ponuda zakazano je za ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: