SDPS izlazi na beogradske izbore

Na Trećoj redovnoj izbornoj skupštini Opštinskog odbora Voždovac, u prisustvu 217 delegata, izabrano je novo rukovodstvo i novi predsednik Goran Golubović. Poručeno da je Beograd najveći potencijal koji stranka ima i da će SDPS izaći na beogradske izbore kada do njih dođe, samostalno ili u koaliciji.

Izabrane su i potpredsednice Ananda Javor Stefanovski, Enesa Redžović i potpredsednik Nemanja Isailović, a formiran je i Izvršni odbor, Forum mladih kao i Forum žena.

Članstvu se obratio predsednik SDPS Rasim Ljajić koji je poručio da je njihova dužnost da se građanima obraćaju, kako je rekao, jezikom činjenica.

"Živeći u prošlosti ne možemo rešiti ni jedan problem koji imamo. Moramo da se bavimo pitanjem srednjeg sloja u Srbiji koji nestaje, ali ne na demagoški način već na kontinuirani način", kazao je Ljajić.

Prema Ljajićevim rečima, Beograd je glavno uporište SDPS u Srbiji.

"Beograd je najveći potencijal koji ova stranka ima. Želimo da taj potencijal i politički materijalizujemo na prvim narednim gradskim izborima", istakao je Ljajić.

Podsetio je da je večerašnja skupština sedma po redu na teritoriji grada, a do kraja novembra, najavio je, održaće se i preostalih deset u svih 17 beogradskih opština.

"Imaćemo kompletna nova rukovodstva ili kombinaciju novih i starih ljudi. U ovom trenutku ne znam da li ćemo i u kojoj kombinaciji izaći na te izbore. Nikakvih razgovora na tu temu nije bilo", rekao je Ljajić.

Naglasio je da su sve opcije moguće, da idu samostalno na izbore ali i u koaliciji sa nekim drugim političkim strankama.

"Ne želimo da nam niko dodeljuje mrvice sa stola i da nam neko dodeljuje odborničke mandate. Želimo da svaki mandat zaradimo", poručio je ministar.

On je pozvao članstvo opštinskog odbora Voždovac da od danas krenu u ozbiljnu kampanju koja neće, kako je rekao, biti agresivna ni nametljiva.

Apelovao je da se uključe u izradu akcionog plana kojim bi trebalo, kaže, da se utvrdi koji su to problemi građana i građanki Beograda.

"To ne sme biti spisak lepih želja, laži i paralaži, to ne smeju biti populistička obećanja", rekao je Ljajić i objasnio da Voždovac predstavlja parametar političkog raspoloženja za celu Srbiju.

Obično, rekao je Ljajić, kakvi su rezultati na Voždovcu, takvi budu i u Srbiji.

"Ova stranka mora da dobije svoj politički identitet. Ne mislimo da večito idemo u različite vrste koalicija da bi politički preživeli", zaključio je Ljajić.

Ljajić: Politike svuda samo ne u strankama

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije izjavio je da je nonsens da politike ima svuda sem u poltičkim strankama, te da se ona tamo mora i vratiti.

"Stranke u Srbiji postale su zavodi za zapošljavanje ili centri za socijalni rad, šalteri za različite vrste žalbi i pritužbi", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, to nije zdravo za politički sistem jedne zemlje.

On je istakao da će njegova stranka uvek govoriti o EU i kada to nije popularno bez obzira na sve mane koje, kako je rekao Unija ima, jer je, kaže, bolja i slaba Evropska unija za Srbiju, nego nikakva.

"Vojna neutralnost da, ali politička i ekonomska neutralnost ne. EU jeste rešenje jer mi na taj način menjamo sebe i menjamo Srbiju. Bez obzira što možemo da iznesemo sto mana na račun Briselske birokratije, do sutra bi o tome mogli da govorimo, ali to je populizam", rekao je Ljajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво