MINISTRE VULINE, BRUKO: Objasni odakle ti pare za stan
Foto: Stefan Jokić

Skandalozno: Član vlade udara po medijima

MINISTRE VULINE, BRUKO: Objasni odakle ti pare za stan

Politika -

Umesto da javnosti ponudi dokaze o tome kako je stekao luksuznu nekretninu, Vulinov Pokret socijalista optužio urednika portala Krik Stevana Dojčinovića da je narkoman

Stevan Dojčinović, glavni urednik Krika, najavljuje tužbu protiv Aleksandra Vulina i objašnjava da je ministar krenuo u brutalan i vulgaran napad na njega jer nije dokazao odakle mu 205.000 evra za kupovinu stana.

Da podsetimo, Krik je objavio da je tužilaštvo posle dve godine odbacilo prijavu Agencije za borbu protiv korupcije, iz koje se vidi da Vulin nije uspeo da dokaže poreklo novca za kupovinu stana i da je prema prvoj verziji saopštio da je pare stekao kupovinom nekretnine, a potom da je to pozajmica suprugine tetke iz Kanade.

Posle otkrića Krika, Pokret socijalista je umesto objašnjenja uputio niz optužbi i uvreda glavnom uredniku Krika Stevanu Dojčinoviću.

- Nije tajna da je Dojčinović plaćen iz inostranstva za svaki tekst kojim napada Vulina, a nije tajna ni da uzima narkotike. Ako hoće da nas demantuje, tražimo da izađe sa svim računima, a posebno da se podvrgne testu na droge... Svaki neprijatelj Srbije je njegov prijatelj i baš svakog ko Srbiju voli i ko se za nju bori Dojčinović neizmerno mrzi.

DS je osudio napad na Dojčinovića, a DJB zatražio odgovornost tužioca za organizovani kriminal zbog obustavljanja postupka protiv Vulina:

- Da li je tužilaštvo saslušalo Vulina i njegovu tetku, kontaktiralo sa Upravom carina, NBS, kanadskim i španskim vlastima i utvrdilo tokove i poreklo novca, hoće li Vulin da objasni kako je nameravao tetki da vrati pozajmicu za 10 godina s platom od 100.000 dinara.

foto: Dado Đilas

Stevan Dojčinović je zaprepašćen napadima Vulinovih socijalista i najavljuje tužbu:

- Na ovakvo saopštenje se ne može odgovoriti jer je to samo ogoljeno vređanje uličarskim rečnikom. Podneću tužbu zbog ovih laži. Bitno je videti hoće li se premijerka Ana Brnabić ograditi od ovakvog vulgarnog napada svog ministra na novinare, ili ovo saopštenje možemo smatrati stavom Vlade. Ono što je posledica ovakvih saopštenja u kojima se novinari vređaju i proglašavaju za špijune je i to da se pravi atmosfera u društvu koja uvek dovodi do većih pretnji i napada na novinare.

Ekipa Kurira

SRAMOTA Pokret socijalista pred sudom zbog troškova kampanje

VULIN IGNORIŠE SUDSKE ODLUKE

Osim toga što ne može da dokaže poreklo novca za stan, Vulin je direktno odgovoran i za neplaćanje kazne od 75.000 dinara u dva prekršajna postupka koja je protiv njega pokrenula Agencija za borbu protiv korupcije jer Pokret socijalista, čiji je lider, nije dostavio podatke o troškovima kampanje na lokalnim izborima. Vulin, međutim, nije platio kazne.

I dok se običnim građanima pleni imovina i za neizmirene račune za telefon od nekoliko hiljada dinara, ministar nesmetano gazi pravila države dok iz budžeta prima platu od 92.246 dinara, što je gotovo za oko 150 evra više od propisanih kazni.

Agencija je, prema otkriću Krika, podnela prekršajnu prijavu protiv PS i Vulina jer stranka nije u zakonskom roku Agenciji dostavila podatke o troškovima kampanje na lokalnim izborima u Pećincima 2012. Prekršajni sud u Beogradu Vulina i PS proglasio je krivim i izrekao kaznu od 100.000 dinara stranci, a lideru od 25.000. Agencija je podnela još jednu prekršajnu prijavu iz istog razloga za izbore u Prokuplju 2012. Sud je stranku i Vulina proglasio krivim i osudio ih na kazne od po 50.000 dinara. Ni Vulin ni stranka, kako pokazuje prekršajna evidencija, nisu platili kaznu. Iz Pokreta socijalista juče je saopšteno da sudske kazne nisu pravosnažne i da je postupak još u toku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track