Najnovije vesti
Vesti Svet
"OVO ĆE CRNU GORU SKUPO KOŠTATI" Medojević najavio tužbu Sudu u Strazburu

"OVO ĆE CRNU GORU SKUPO KOŠTATI" Medojević najavio tužbu Sudu u Strazburu

Slučaj "pranja novca" koji protiv Demokratskog fronta (DF) vodi specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, od starta je bio osuđen na propast, rekao je jedan od lidera DF-a i predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević, najavljujući da će pravdu potražiti pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Lider opozicione PZP Nebojša Medojević Foto: Profimedia
Lider opozicione PZP Nebojša Medojević
Nebojša Medojević
Foto: Profimedia
Nebojša Medojević

Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Medojevića da je, zajedno sa biznismenom Momirom Nikolićem, oformio kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da u legalne tokove stavlja novac "pribavljen kriminalnom aktivnošću radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore".

Medojević je saopštio da Nikolić ima dokazano legalan novac zarađen legalnim aktivnostima gradnjom objekata, što, kako ističe, tvrdi i Specijalno državno tužilaštvo.

"Momir Nikolić nije dao ni cent za finansiranje kampanje DF-a, što ne tvrdi ni specijalni državni tužilac, koji još nije rekao ni reč kako smo to mi vratili oprani novac Momiru Nikoliću i koliko smo mu vratili", naveo je Medojević.

"U panici od očigledne blamaže i kolapsa slučaja pranja novca, specijalni državni tužilac procesno maltretira aktiviste DF-a iz kampanje 2016. i ispituje njihova primanja, ušteđevine, konverzije preko banaka, kupovine tableta, plaćanja anketara, iznajmljivanja kuće za štab i slično", naveo je predsednik PzP-a.

Medojević je naveo da specijalni državni tužilac isključivo sprovodi istražne radnje koje nemaju nikakve veze sa optužbama za pranje novca.

"Sva lišavanja slobode nedužnih ljudi zbog konverzije sopstvenog novca koji su trošili za svoje lične potrebe, a koji, dakle, nisu prali, skupo će koštatati državu Crnu Goru jer ćemo pravdu za ovaj progon tražiti u Strazburu", poručio je Medojević.

Danas je uhapšen Vladislav Bulatović zbog sumnje da je član kriminalne grupe koju je navodno formirao Medojević.

Član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, sin poslanika DF-a Slavena Radunovića, Luka Radunović, i v.d. glavnog urednika TV Budva Iva Pavlović uhapšeni su juče, a pušteni su da se brane sa slobode nakon današnjeg saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.