Lamborghini Aventador S Roadster za 2018.

Lamborghini je na frankfurtskom auto-salonu izložio restilizovanu verziju Aventadora sa otvorenom krovom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

13:07

Lamborghini Aventador S Roadster za 2018.
Foto: Newspress

Posle prošlogodišnjeg redizajna Aventadora Coupe, koji je tom prilikom dobio oznaku “S”, stigao je i osveženi Roadster za 2018. sa istim dodatkom u nazivu.

Inače, dizajn spoljašnjosti Aventadora S izveden je pod uticajem Superveloce (SV) verzije, tako da automobil sada izgleda agresivnije zahvaljujući naglašenijem prednjem spliteru i potpuno preoblikovanom braniku, te većim otvorima za vazduh.
Foto: Newspress
Za razliku od kupe varijante, ovaj automobil umesto fiksnog ima sklopivi tvrdi krov čija je masa ispod 6 kg. Paneli od kojih se krov sastoji lako se skidaju i odlažu u prtljažni prostor smešten na prednjem delu automobila.

Lamborghini je saopštio da je panele, izrađene od ugljeničkih valkana, moguće naručiti u mat završnoj obradi ili u viskom sjaju.

Iako sklopivi krov ima veoma malu masu, Aventador S Roadster za 2018. teži je 50 kg od modela S Coupe, zbog dodatnih ojačanja karoserije, pa je ukupna masa vozila 1.625 kg.
Foto: Newspress
Ispod poklopca motora nalazi se poznati 6.5 V12 koji sada proizvodi 740 ks (40 ks više nego na verziji pre redizajna) i 690 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Aventador S Roadster od 0 do 100 km/h stiže za tačno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Kao i restilizovani Coupe, i Roadster je opremljen sistemom upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati agilnost vozila i stabilnost u krivinama i prilikom skretanja, kako pri manjim tako i pri velikim brzinama.
Foto: Newspress
Početna cena automobila u Evropi iznosi 313.666 evra, a prve isporuke očekuju se u februaru 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: