Tužba Agrokoru u Srbiji, banka presavila tabak

Banka Inteza Beograd pokrenula je pred beogradskim Privrednim sudom parnični postupak protiv kompanije Zvijezda, koja posluje u sastavu Agrokora.

Region

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

13:53

Tužba Agrokoru u Srbiji, banka presavila tabak
Foto: Thinkstock

Kako su obavestili iz te kompanije, parnica je pokrenuta radi isplate po osnovi datog jemstva za kredit Agrokoru iz novembra prošle godine od 15,4 miliona evra.

Vanredna uprava Agrokora je prošle nedelje objavila informaciju o statusima svih postupaka koji se trenutno vode protiv Agrokora i povezanih kompanija u Hrvatskoj, te Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Engleskoj.

U toj informaciji je takođe objavljeno da je Banka Inteza pokrenula postupak naplate duga protiv Zvijezde, ali i Konzuma, Jamnice, Agrokor Trgovine i PIK-a Vrbovec, ali nisu objavljeni iznosi jemstava.

Takođe je objavljeno da je Banka Inteza podnela predlog za određivanje privremene mere u pogledu udela u kompaniji Idea kojeg drži Konzum, a na koje privremena uprava priprema odgovor.

Banka Inteza je pokrenula i postupak prinudne naplate protiv Agrokora nad njegovim udelom u kompnijama Dijamant, KRON, M-Profil SPV, i Nova Sloga, a vanredna uprava je uložila prigovor i u ovom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: