18. septembar  2017. 13.18  →  19.19 | Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Policijska uprava Sombor dobila nova vozila

SOMBOR -

Od 710 novih policijskih vozila „škoda", koje je za bolji i efikasniji rad policije, obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije svim Policijskim upravama, ključeve od 16 službenih vozila dobila je Policijska uprava Sombor.

video icon

Policijskoj upravi u Somboru isporučena su nova službena vozila za potrebe saobraćajne policije i opšte nadležnosti. Obnavljanje voznog parka u značajnoj meri doprineće efikasnijem radu, višem nivou održavanja javnog reda i mira, kao i bezbednosti svih građana.

nova vozila za policiju jpg

"Na ovaj način sigurno ćemo povećati efikasnost rada, što je naše posebno zadovoljstvo. Time ćemo ostvariti da Sombor i Zapadnobački okrug bude bezbedan i miran, kao što je i do sada bio. Ostvarićemo dosadašnju funkciju, a to je da povećamo bezbednost svih učesnika u saobraćaju, smanjimo prekršaje po javnom redu i miru, ali i da budemo u najvećoj meri efikasni u rasvetljavanju krivičnih dela", izjavio je Saša Dmitrašinović, načelnik Policijske uprave Sombor.

U poslednjih petnaestak godina ovo je jedna od najvećih isporuka policijskih vozila, koja će pokrivati Zapadnobački okrug.

"U narednom periodu očekujemo isporuku i druge tranše službenih vozila, koja će takođe biti korišćena u patrolnu delatnost. Takođe, deo vozila koje očekujemo će se upotrebljavati za namere operativnog rada, odnosno za potrebe kriminalističke policije", dodao je Dmitrašinović.

Nova policijska vozila zameniće stara i u područnim policijskim stanicama okruga i to shodno kriterijumima koja se odnose na stanje javnog reda i mira, bezbednosti saobraćaja i stope kriminaliteta.