Dostupni linkovi

Han sa Vučićem u Beogradu


Sastanak iza zatvorenih vrata: Johanes Han i Aleksandar Vučić
Sastanak iza zatvorenih vrata: Johanes Han i Aleksandar Vučić

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han u petak se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dvojica zvaničnika razgovarali su iza zatvorenih vrata, a nakon sastanka je saopšteno da je konstatovan napredak u implementaciji akcionih planova za poglavlja 23 i 24 (pravosuđe i ljudska prava).

"Smatramo da bi broj otvorenih poglavlja trebalo više da odgovara našim naporima i rezultatima koje smo postigli u pregovaračkom procesu. Iako trenutno fokus stavljamo na ekonomska poglavlja, nastojimo da podjednaku pažnju posvetimo reformski najzahtevnijim poglavljima 23 i 24", naglasio je Vučić, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

Navedi se i da je izražena nada da će susret Vučića sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i prištinskom stranom u Briselu dati odgovarajuće rezultate u pregovorima sa Prištinom.

Takođe se kaže da je Han čestitao Vučiću na inicijativi za unutrašnji dijalog o Kosovu u Srbiji.

U popodnevnim satima Han će se sastati i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Uz to održaće i predavanje "EU - Srbija: Strateško partnerstvo za budućnost" kojem će prisustvovati predstavnici Nacionalnog konventa o EU kao i ambasadori država članica EU.

XS
SM
MD
LG