Volvo XC40 sličan konceptu, premijera 21. septembra

Volvo Hungary (ne)planirano je otkrio kako izgleda novi mali SUV u trejleru koji je kasnije povučen. Ipak, i to je bilo dovoljno da se naprave "screenshot" fotografije ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.09.2017.

09:32

Volvo XC40 sličan konceptu, premijera 21. septembra

Švedski proizvođač preskočio je ovogodišnji salon automobila u Frankfurtu, ali će tokom trajanja ove manifestacije održati "online" premijeru svog SUV-a XC40.

Novi model biće predstavljen 21. septembra, ali je već sada poznat njegov dizajn, koji se ne razlikuje mnogo od koncepta 40.1 iz 2016. godine.
Fotografije skinute iz videa koji najavljuje novi model nisu dovoljno kvalitetne, ali pokazuju da je Volvo ostao dosledan dizajnerskoj studiji, uz manje modifikacije koje su izvedene iz praktičnih i ekonomskih razloga, kao što su spoljne kvake koje su na konceptu bile sakrivene u vratima, dok su na produkcijskom vozilu konvencionalne, isturene.
Stilski elementi spoljašnjosti uglavnom su preuzeti od najnovije generacije Volvo modela, a sličan dizajnerski jezik primenjen je i u kabini, koja je razumljivo skromnijeg izgleda u odnosu na veće SUV modele, XC60 i XC90.

Volvo je ranije najavio da će putnicima u kabini obezbedniti znatno više korisnog prostora za odlaganje sitnica. Zato su dizajneri premestili zvučnike iz oplate vrata, kako bi se oslobodio dodatni prostor u koji može da se smeste stvari poput laptopa, tableta ili nekoliko flaša vode.
XC40 prvi je Volvo model baziran na CMA (Compact Modular Architecture) mehaničkoj platformi koju automobili ovog brenda dele sa vozilima kineskog vlasnika, kompanije Geely.

Detalji motorizacije novog SUV modela biće najverovatnije poznati nakon online premijere, ali već sada se zna da će XC40 za pogon koristiti novi, trocilindarski 1.5 litarski turbo benzinski agregat, dok će snažnije verzije pokretati četvorocilindarski Volvo motori koji se već koriste u modelima poslednje generacije.

Ne treba zaboraviti ni neizbežni plug-in hibrid, čiji pogonski sistem osim benzinca čine i elektromotor i paket pogonskih baterija.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: