Tadić: Da sam ja potpisao Briselski sporazum, gorelo bi

Predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da bi "Srbija gorela" da je, dok je obavljao funkciju predsednika Srbije, potpisao Briselski sporazum.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.09.2017.

22:49

Tadić: Da sam ja potpisao Briselski sporazum, gorelo bi
Foto: Tanjug

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je optužio sadašnju opoziciju za "predaju" Kosova, Tadić je kazao da nikada ne bi prihvatio uspostavljanje pravnog sistema nezavisnog Kosova na severu pokrajine, što su kako je naveo, uradili "Vučić, Dačić i Nikolić stavljanjem parafa na Briselski sporazum".

"Mogao sam i ja da konstatujem ulazak srpskih političara u vladu sa Haradinajem, meni je to nuđeno još 2004. godine, ali nisam. Saslušao sam taj predlog međunarodne zajednice, ali nisam srpskim političarima sa Kosova, potajno, poput Marka Đurića, poručio da uđu u vladu sa Haradinajem pa da onda kukavički kažem kako su oni to sami odlučili", rekao je Tadić za izdanje lista "Danas" od petka.

On je dodao da i pored "žestokih" pritisaka iz EU, nije hteo da prihvati kosovske institucije na severu jer je smatrao da je to "predaja najdubljih interesa Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: