Garancije za lečenje Mladića

V.N.

14. 09. 2017. u 17:30

Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Srbije saglasio se da država Srbija da garancije Haškom tribunalu kako bi se teško oboleli general Ratko Mladić lečio u našoj zemlji

Гаранције за лечење Младића

Foto AP

ODBOR za pravni sistem i državne organe Vlade Srbije saglasio se da država Srbija da garancije Haškom tribunalu kako bi se teško oboleli general Ratko Mladić lečio u našoj zemlji. Kako saznajemo, o ovome će se u četvrtak izjašnjavati i ministarski tim i očekuje se pozitivna odluka.

Da podsetimo, Ministarstvo pravde pokrenulo je proceduru povodom zahteva odbrane Ratka Mladića da Vlada Srbije izda garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Beogradu. Ovaj zahtev, kako je za "Novosti" potvrdio generalov sin Darko, podnet je Ministarstvu 5. septembra i odbrana je tražila da Vlada o njemu odlučuje urgentno s obzirom na Mladićevo sve gore zdravstveno stanje. Ministarstvo pravde zatražilo je potrebna mišljenja drugih ministarstava, kako bi se pitanje garancija u najskorijem roku našlo na Vladi.

- Nadamo se da će Vlada hitno odlučiti o davanju garancija, a onda sve zavisi od Haškog tribunala - kazao nam je ranije Darko Mladić.

Porodica i odbrana, međutim, strahuju da bi Tribunal mogao da odugovlači sa davanjem dozvole.

Bivši komandant VRS imao je od odlaska u Hag, pre sedam godina, tri moždana i jedan srčani udar. Od poslednjeg šloga, krajem 2016, desna strana mu je nepokretna, ima povremene kraće gubitke pamćenja, grčeve u mišićima, bolove, a pritisak mu skače preko 200.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

др

15.09.2017. 16:09

@ljubica - Љубице, пожурили би они да смију, дали су рјеч ЕУ да им неће сметати у распарчавању Србије, па тако и не спасвању наших хероја у том несрећном Хагу.

MILLI

14.09.2017. 20:56

sve se to odugovlaci...na njemu se eksperimentise...kao i na drugim nasim u Hagu...pitanje je dana samo do kad je ziv...zalosnoooo..kadli ce IRMA preko Haga znali ko...

Istina

14.09.2017. 21:12

Ko god da je otisao u taj Hag vratio se mnogo goreg zdravstvenog stanja nego kada je otisao ili se uopste ziv nije vratio.