Gadgets

Zašto da izaberete iPhone 8 prije nego iPhone X?

Zašto da izaberete iPhone 8 prije nego iPhone X?
Foto: Ilustracija | Zašto da izaberete iPhone 8 prije iPhone X?

Iako iPhone X ima uzbudljive nove mogućnosti, postoji razlog da povjerenje ukažete "Osmici" ili 8 Plus, koja se (ne)zasluženo našla u njegovoj sjenci.

Osim što novi iPhone X ima paprenu cijenu (od 1.000 do 1.150 dolara i to u SAD), postoje još neki razlozi da za svoj sljedeći telefon ne odaberete Desetku, nego "skromnog" nasljednika iPhone 7. 

Evo nekih:

Izbjegnite ružni usjek na vrhu

Tek pošto su se slegli utisci sa predstavljanja Desetke, mnogi su uvidjeli veliki nedostatak ovog telefona. Želeći da ekran učini što većim na uštrb ivica, Apple je ostavio usjek za slušalicu na vrhu telefona, koji će doslovno "odsjecati" komad svakog videa koji budete gledali na iPhone X.

Želite da koristite Touch ID za otključavanje

Touch ID nije dio iPhone X, jer ga je zamijenio Face ID, unaprijeđeni sistem prepoznavanja lica korisnika. Međutim, staro dobro očitavanje otiska prsta i dalje možete da koristite na iPhone 8 i iPhone 8 Plus, ukoliko ste navikli na taj način identifikacije.

Uštedite novac

iPhone 8 i iPhone 8 Plus su najmanje 300 evra jeftiniji od "Desetke". Ako to nije dovoljan razlog, imajte u vidu da "Osmice" imaju mnoge novine slične iPhone X, uključujući bežično punjenje i A11 čip.

Čekajte da se Apple snađe

Ovo je prvi pokušaj kompanije da napravi edge-to-edge displej. Nema sumnje da će "dječje bolesti" od kojih pati iPhone X biti izlečene u narednim godinama, ali je jasno da mjesta za napredak i te kako ima. Možda je bolje da nabavite "Osmicu", dok se ti nedostaci ne riješe.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije