Vesti

0

Obradović: Padom Pinka padaju i šarene laži totalitrnog sistema

Autor: JU

Izvor: Beta

Obradović: Padom Pinka padaju i šarene laži totalitrnog sistema

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

"Protest je veliki početak svenarodnog otpora prema Vučićevoj vlasti. Tu su ne samo Dveri i Zdrava Srbija, već niz sindikalnih organizacija, predstavnika štrajkačkih odbora, radnika propalih preduzeća, ratnih veterana, Srba sa Kosova, ali i vojni i policijski sindikat Srbije", rekao je Obradović ispred zagrade RTS.

Prema Obradovićevim rečima, protest ima za cilj da se zabrani korišćenje nacionalnih frekvenci u privatne i partijske svrhe, ali i vređanje opozicije i inteligencije građana.

"Pad Pinka je pad Srpske napredne stranke. Pink je partijsko glasilo i zato ih je toliko zaboleo protest ispred zgade Pinka, jer znaju kada padne Pink pada i šarena laža i totalitarni režim Aleksandra Vučića", rekao je on i dodao da su peticiju protiv medijskog mraka i "svog zla koje ta režimska televizija simboliše" podržali i Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije.

Lider Dveri naveo je da će protes početi u 14 časova ispred Pinka, dok će centralni skup biti ispred Vlade Srbije u 16 časova i da će im se pridružiti Udruženi sindikati Srbije Sloga, srpski ratni i vojini veterani, udruženja penzionisanih vojnih lica Srbije, ali i radnici ;oštećeni u privatizacijama poput Koštane, Ei, Šamota, Fapa, C market i IMR.

Dodao je da će na protest doći i Pirotska nova snaga, Srbi sa Kosova na čelu sa Narodnim pokretom otadžbina i Slavišom Ristićem i Markom Jaksićem.

"Kraj protesta je ispred zgrade RTS gde tražimo da zaživi slogan te medijske kuće Vaše pravo da znate sve", rekao je Obradović i dodao da danas RTS cenzuriše stvarnost.

Dveri su, kako je dodao, uputile zahtev čelnicima RTS-a i tražile da se oslobodi prostor za opoziciju, kao i da se omogući suočvanje opozicije i vlasti, svake večeri nakon dnevnika.

Obradović je dodao da su Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije u pismu podrške izrazili zabrinutost zbog toga što su deca izložena razvratu u rijalitijima.

Peticija je, kako ocenjuju vojni i policijski sindikati, akcija za spas pristojnosti i morala u Srbiji.

"Nacionalna frekvenca vlasništvo je srpskog naroda i države a ne onih koji narod doživljvaju kao podanike. To ne daje pravo nikome pa ni slugama režima da najniže i najprostije vređa inteligenciju naroda u vreme kada je Srbija u najcrnjem medijskom mraku", navedeno je u pismu sindikata koje je Obradović pročitao novinarima.

Obradović je dodao da će Dveri tražiti da učestvuju u Dnevnik 2 na RTS-u u subotu kako bi građanima preneli razlige za protest.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR