Nova vest
Košarka

Sreda, 13.09.2017.

23:00

Bogdan: Šutirao sam 0-7, ali sam pogodio kad je trebalo

Bogdan Bogdanović, najbolji košarkaš reprezentacije Srbije, rekao je da neće odustati od šuteva za tri jer veruje u svoje mogućnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdan: Šutirao sam 0-7, ali sam pogodio kad je trebalo
Foto: fiba.com

Bogdanović je u duelu sa Italijom pogodio samo jednu trojku iz devet pokušaja, ali je bio najefikasniji i predvodio Srbiju do plasmana u polufinale – 83:67.

On je meč završio sa 22 poena i 6 skokova.

"Rekao je posle 0-7 da ću postići trojku, ja sam šutnuo i dao ga. Kod nekih šuteva nisam imao 'noge', neke su i glupo izašle iz obruča, a neke sam i nagazio. Ali dobro, treniram i vežbam svaki dan i verujem u sebe. Nastaviću to da radim – nekad šutnete 3-3 ili 5-5, ali nekad i 0-7", rekao je Bogdanović.

Iako su se protivnici trudili da ga udvajaju i ometaju čestim kontaktima, imao je veliku pomoć saigrača.

"Uvek igramo kao tim i dok su mene udvajali, uvek smo pravili plan da se brže oslobodim lopte. Imali smo nekoliko grešaka u početku dok se nismo navikli na takvu odbranu. Potom smo postigli neke brze koševe i tada se sve otvorilo. Možda sam i ja promašio dva-tri šuta zaredom, ali sam pogodio kada je trebalo i prelomili smo utakmicu. Ostvarili smo veći cilj od zacrtanih na početku priprema koje su obeležile tolike povrede. Srećan sam što smo ga ostvarili i čestitam saigračima. Pre nego što smo prošli grupu, rekao sam da su ove dve utakmice najteže jer ako izgubite – idete kući. Ovako dolazite do borbe za medalju".

Sada sledi polufinale sa Rusijom, od koje su 'Orlovi' izgubili u grupi sa 75:72.

"Imamo prostora za napredak, posebno u odbrani, trčanju u kontrama, a možemo da popravimo i broj izgubljenih lopti. Treba da zaustavimo Švedov pik-en-rol, igra izvanredan turnir... Izaći ćemo, borićemo se i to je utakmica za medalju. Znamo ih s priprema i iz grupne faze. Imaju Šveda, Mozgova, Kurbanova na 'lou postu', sve su to iskusni igrači. Izvanredni su 1 na 1, ali igraju odlično timski".

Ekipa selektora Saše Đorđevića nastavila je tradiciju plasmana u samu završnicu na velikim takmičenjima.

"Vera i hemija koja krasi ovu generaciju. Volimo što smo ovde i svaki minut je dragocen, posebno kada dođete do utakmica – videli ste kako se borimo", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve