SRBIJA PRESLIŠALA ITALIJU: Za finale sa Rusima!

V. Preradović

13. 09. 2017. u 22:25

Izabranici Aleksandra Đorđevića još jednom pokazali snagu i savladali Italiju u četvrtfinalu EP - 83:67

СРБИЈА ПРЕСЛИШАЛА ИТАЛИЈУ: За финале са Русима!

Kuzmić i Datome Foto: Tanjug/AP

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": ISTANBUL

IZBRISALI su neki novi Saletovi momci iz podsvesti nacije sećanje na sedmoricu veličanstvenih koji nedostaju i postavili sebe u njihovu ravan. Otkad je Đorđević 2014. preuzeo “orlove” iz Ivkovićeve ruke, njihovi letovi ne prekidaju se pre polufinala. Tu tradiciju nije narušila ni ova “rezervna” generacija.

Najbolji košarkaši Srbije u brišućem letu nadleteli su Italiju u četvrtfinalu Evrobasketa u Istanbulu (83:67 ) i obrušili se u polufinale, u kojem ih u petak očekuje bitka za medalju sa jedinim dužnikom sa ovog šampionata - Rusijom.

Četvrtfinalni grč stezao je naše momke četiri i po minuta, sve dok Bogdanović prodorom nije probio psihološku barijeru i pozvao saigrače da “dođu” na utakmicu. Pozivao je često i selektor Đorđević igrače sa klupe, tražeći rešenje za napasničku odbranu Mesininog tima, prekopiranu od njegovog NBA “bosa” u San Antoniju Popovića.

Ubrzo su “orlovi” počeli da čitaju defanzivne kretnje “azura”, Jović je asistencijama uključio na glavni put naše centre, koji su do tada tumarali po sporednim ulicama. Točak meča počeo je da se okreće ka zameni uloga u odnosu na prvih pet minuta potrage za izlazom iz lavirinta.

Kroz odbranu Srbije prolazili su samo vanrezonski šutevi za tri poena Datomea i Belinelija, dok su “azuri” u defanzivi uzalud pokušavali da shvate koju igru u napadu igraju Saletovi momci. Bogdanović je prvom trojkom za naš tim u drugoj četvrtini odradio još jedan pionirski poduhvat i prokrčio šutersku stazu Lučiću i Mačvanu, koji su u završnici poluvremena odgurali od sebe rivala na dvocifrenu distancu.

Retko su se naši reprezentativci spuštali ispod te linije, koristeći ono od čega su Italijani najviše strahovali uoči četvrtfinalne šahovske partije. Kuzmić, Marjanović i kapiten Mačvan bili su figure u reketu protiv kojih nije bilo odbrane. Ne može se reći da je Mesina prevideo potez, imajući u vidu da je našim teškim topovima mogao da suprotstavi samo laku pešadiju - Kuzina i Melija. “Orlovi” su do kraja nastavili da doslovno nadskaču “azure”, koji su uglavnom šutevima ispaljenim iz očaja pokušavali da stanu na put gubitničkoj tradiciji u susretima sa mnogim našim generacijama.

Ovu generaciju protiv Rusa čeka šansa da Srbiju uvede u treću finalnu borbu na poslednja četiri velika takmičenja.

DUDA, MAJA, DAČA...
NAJVIŠE srpskih navijača od početka Evrobasketa bodrilo je naše košarkaše u četvrtfinalnom meču sa Italijom. Srpsku navijačku ložu u “Sinan Erdem areni” pojačao je sportski par - odbojkašica Maja Ognjenović i bivši vaterpolista Danilo Ikodinović.
U VIP redu kraj terena bili su Đorđevićev prethodnik na mestu selektora Dušan Ivković i Dejan Bodiroga, predsednik Takmičarske komisije FIBA.

ŠAJKAČE DONOSE SREĆU
ČAČANSKA četvorka, kojoj je domaćin Evropskog prvenstva zabranio da nosi šajkače na utakmicama Srbije, ispunila je obećanje.
Vratili su se kući i navijali za našu reprezentaciju pred televizorom u kompletnoj opremi, sa šajkačama na glavama, za koje kažu da su talične za ekipu Saše Đorđevića.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Srbi glatko gube ratove

13.09.2017. 22:42

Čestitke susjedima i naravno,želimo im da po dobroj staroj navici izgube od "braće" Rusa ili bi bilo ljepše da izgubite od Slovenije u finalu?...:)

Mila

13.09.2017. 23:10

@Srbi glatko gube ratove - ...hvala Susjede...ali,UVEK ste bili slabi na prognozama...a radujte se,radije,svojim pobedama,nego našim porazima...jer...načekaćete se,bojim se....

Aleksandar Bojic

13.09.2017. 23:33

@Srbi glatko gube ratove - Mislis Srbija osvaja zlato... ali ti tesko pada da priznas

joško

14.09.2017. 02:10

@Srbi glatko gube ratove - što je Srbija osvojila na svjetskom atletskom prvenstvu, što Srbija? pogledaju li se sve jugoslavenske medalje, vode Hrvati, slijede Slovenci, pa Srbi...

MatijaBG PFC

13.09.2017. 22:46

Milina je gledati Bogdanovića.Tek sad vidimo kakvo bogatstvo Partizan stvara.Srećno u polufinalu protiv Azijata Rusa.

Mila

13.09.2017. 23:08

@MatijaBG PFC - ...a KO da ti da plus na ovaj zlobni komentar?...nije tebi lako...znaš to i sam...

вук

14.09.2017. 00:13

@MatijaBG PFC - Могу само да замислим, njofra, колико си тешко поднео што су вас Руси прегазили к'о плитак поток и послали ''дома'', када си напрасно одлучио да навијаш за Србију у полуфиналу. Баш огромну државу имају браћа Руси, јел' да? Прућили се од Карпата па све до Пацифика! Широка страна, маја раднаја...:) Уживај у полуфиналу. Ко год победи, нервни слом ти не гине:):):)

MatijaBG PFC

14.09.2017. 08:17

@MatijaBG PFC - Vuče,jedini Njofra ovde si ti,a sudeći po tvom rusofilstvu,navijaćeš za Rusiju protiv Srbije jedino ti ovde.Što se ostalih isklepetalih gluposti tiče,no comment!!!!

Zavarov

13.09.2017. 23:08

gde je onaj strucnjak bolje receno mis sto rece da ce italija da nas pregazi...misu javi se molim te...

Mak

14.09.2017. 00:41

@Gavrilo Princip - Kod nas prema Kninu ima prezime Vranjkovic, a ovo je ipak toliko upadljivo kao recimo Karamarko-, Petrov-, Latin-, Pai_c sve se zavrsava na -ic samo sto su oni dovitljivi pa izbacuju sve sta podsjeca na Srbe!

Simao

13.09.2017. 23:25

Ali po dobroj navici da izgubimo... Covece... Da je to rekao neko drugi, nego veciti luzeri... Sinovac, komplekse pod ruku i zdravo da si...

Kimi CZV

14.09.2017. 00:18

Koliki si ti mučenik Matija.. takve treba da drže u ustanovama za mentalno obolele, za obe gluposti iz tvog komentara

Миро Марковић

14.09.2017. 00:52

Са великим одушевљењем шаљем моје честикте победничком тиму србских "Орлова" над италијанским тимом кошаркаша. Свака Вама част, добри момци! Ви сте понос свих Срба, како у земљи тако и у целом свету из расејања. Волимо Вас до неба. Напред и са осмехом према својим спортским противницима!

gedza

14.09.2017. 01:12

Bravo momci i Sale, to je to....ijaooooooooo sto je uzivanjcija gledati vas kako heklate sustikle za tron...idemooooooooooooo breeeee idemoooooooooo......

Boža dunster

14.09.2017. 01:32

Kako je lepo videti sve ove ljude, koji su nas ranije obradovali svojim uspesima, pored terena uz naše momke. Živela Srbija.

Dragan Bgd

14.09.2017. 01:47

Nista cudno za mene,mogu samo da kazem bravo momci,opravdali ste moja ocekivanja,licno mislim da mozete jos dalje,Govorio sam jos pre par godina,jadan Sale Djordjevic,ovoliko dobrih igraca koji igraju zapazene uloge u svojim klubovima plus Zvezda,to nije davno bio slucaj i za neznalice i pakosne,gle cuda 7 sjajnih nije igralo a dodjose momci do polufinala sa ovakvom igrom i dosta mladih igraca.Pljuvaci i pakosni da umuknu,da stanu mirno pred ove momke.

velimir

14.09.2017. 14:15

dragane.prvo cestitke na pobedi svim igracima dalje dudi,obradovicu danilovicu.tomacevicu muti i saletu.gledaj i uci kolilo vaznih igraca partizana pa zvezde to i nije toliko vazno najvaznija je srbija.evropsku kosarku unistava polako ali sigurno amerika sve sto je dobro uzme a posalje skart.dalje ni jednu reprezentaciju ne priznajem sa crncima i tudjim trenerom.kosarka se igra srcem i ekipno.