KRAJ: Srbija-Italija 83:67

Novosti online

13. 09. 2017. u 20:00

Izabranici Aleksandra Đorđevića u poslednjem meču četvrtfinala na prvenstvu Evrope u Istanbulu dobili Italijane - 83:67

КРАЈ: Србија-Италија 83:67

Reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Četvrtfinale je utakmica za velike igrače. Tako je selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavio duel sa Italijom, a igrači su to pokazali i na parketu!

Rezultatski i igrački rutinski su srpski igrači preslišali rivala i zakazali novi duel sa Rusima u polufinalu EP - 83:67.

U srpskom timu su najbolji bili Bogdanović (22, 6sk, 4as), Mačvan (13, 6sk) i Lučić (11, 4sk). Kod Italijana su se istakli Belineli sa 18 i Datome sa 15 poena.


PRVA ČETVRTINA

Đorđević nije menjao petorku, Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević, Kuzmić. Na drugoj strani Heket, Belineli, Datome, Meli, Kuzin.

Odlična odbrana na startu na obe strane, Birčević pravi prvi faul na meču. Meli pogađa preko Birčevića. Bogdanović koristi brzinu u duelu sa Melijem, ali ne završava to peonima, Datome daje trojku iz ugla (0:5).

Dobra odbrana Birčevića u dva navrata, ali srpski tim ne uspeva to da nagradi poenima. Kuzmić je iznudio dva faula. Meli je potom faulirao Birčevića. Greška Jovića, srećom Belineli promašuje. Posle više od četiri minuta bez poena je Kuzmić ubacio loptu u koš, ali su sudije pokazale da je Ognjen faulirao Datomea u napadu. Zamenio ga je Marjanović. Druga lična Birčevića kojeg menja Mačvan. Belineli maši za tri, a Bogdan posle četiri i po minuta igre postiže prve poene za Srbiju (2:5).

Kuzin dobija drugu ličnu posle faula nad Marjanovićem, dok je odbrana Italijan gledala Bobija, Bogdanović se ubacio, Jović ga pronašao za lagane poene. Mesina vadi Belinelija i Heketa. Posle pogođena dva penala Jovića menja Micić kojeg je potom blokirao Biliga, ali je posle udvajanja Majranović dodao do usamljenog Micića za prvo vođstvo našeg tima na meču (8:7).

Datome pogađa uz faul Marjanovića irealizuje dodatno bacanje, na drugoj strani Lučića faulira Baldi Rosi, posle čega daje oba penala i menja ga Milosavljević (10:10). Filoj brzo završava napad i daje trojku, a Bobi u svom stilu poentira (12:13).

Odmah posle dodavanja iz auta Belineli pogađa trojku. Mačvana faulira Biliga, a kapiten srpskog tima pogađa oba. Na drugoj strani arbitri pokazuju da je Milosavljević faulirao Belinelija koji je bio polovičan sa linije penala (14:17).

Udvajaju Marjanoivća još jednom, Boban pronalazi Milosavljevića kojeg faulira Filoj. Draganu ruka nije zadrhtala. Baldi Rosi nije pogodio trojku, Majranović je promašio zakucavanje, a Milosavljević uvhatio loptu i dobio faul od Filoja koji je odmah protestovao zbog odluke sudija. Gagi je pogodio oba, pa Srbija posle prve deonice vodi sa 18:17.

DRUGA ČETVRTINA

Sjajan napad Srbije na startu druge deonice i poeni Jovića. Meli uz zvuk sirene daje trojku. Jović nalazi samog Kuzmića koji lagano zakucava. Lučić "čita" dodavanje Melija i krade loptu, Bogdan ne pogađa, ali Mačvan skače i baca loptu ka košu, Kuzin blokira, ali sudije pokazuju da je bila silazna putanja i da se koš priznaje. Mintu odmora traži Mesina (24:20).

Fenomenalna reakcija Kuzmića u odbrani. Kuzmin je krenuo na zakucavanje, Kuzmić ga blokirao, Jović potom odradio odlično i sprečio da centar Italije pogodii iz drugog pokušaja, a Kuzin dobija treću ličnu i odmah izlazi. Međutim, Bogdanović gubi loptu, Burns poentira, a Đorđević traži tajm-aut (24:22).

Marjanović menja Kuzmića i odmah ga faulira Burns. Bobi pogađa oba penala. Loša rotacija srpskog tima, Heket ostaje sam i daje novu trojku, petu za svoj tim. Bogdanović uzvraća na isti način, ali sudije pokazuju da nije trojka, već dvojka. Bobi koristi prednost u odnosu na Burnsa i polaže loptu u koš. Jović krade loptu i pretrčava ceo teren, polaže loptu u koš i tera Mesinu na novi tajm-aut (32:25).

Nesporazum Srbije u odbrani koristi Belineli i poentira, Mačvan promašuje za tri, Bobi hvata loptu i odmah ga faulira Datome. Odmah potom arbitri pokazuju da je Bobi napravio drugu ličnu faulom u napadu. Odlična odbrana Srbije koju nagrađuje Lučić prvom trojkom na meču za Srbiju - 35:27.

Nova dobra odbrana, Mesina šalje nižu petorku na teren, Mačvan daje trojku za dvocifrenu prednost, ali to odmah prekida Burns trojkom za tajm-aut Đorđevića (38:30).

Lopta beži Mačvanu prilikom driblinga, brza kontra i trojka Datomea. Delovalo je da su nekoliko faulova Italijani naparavili, ali su tek posle trećeg pokazali da je Heket nepropisno zaustavio Bobija i dobio drugu ličnu zbog koje ga je Mesina izveo sa parketa. Marjanović pogađa oba i menja ga Kuzmić (40:33).

Dobra odbrana, Italijani ne uspevaju da upute šut ka košu, sjajna kombinacija Bogdana i Lučića koji pogađa na drugi obruč. Lučić zatim odlično "čita" napad i krade loptu, a Datome čvrstim faulom sprečava zakucavanje Kuzmića, tražili su srpski igrači nesportsku, ali se arbitri nisu obazirali na to. Ognjen je pogodio oba penala. Mačvan faulira Melija i uvodi Srbiju u bonus. Sjajno udvajae, Filoj se okliznuo, ali je lopta pogodia u nogu Bogdanovića pa je napad ostao za Italiju. Belineli pokušava iz velike udaljenosti, ne pogađa, Milosavljević hvata loptu tako da Srbija na pauzi ima 11 poena prednosti - 44:33.

Italijane za sada u meču drži šut za tri, dali su sedam iz 17 pokušaja. Kada su košgeterski učinci na pauzi u pitanju Marjanović je dao osam, Mačvan i Lučić po sedam na drugoj strani je Datome dao devet poena.

TREĆA ČETVRTINA

Dva brza faula Jovića koji posle treće lične izlazi, menja ga Micić. Kuzin zakucava, Kuzmić poentira levom rukom. Bogdanović promašuje trojku, a isto čini i Datome. Treća lična Heketa (46:35).

Birčević pravi treću ličnu nad Datomeom koji pogađa oba penala, odmah ga menja Mačvan. Strpljiv napad, Datome se okliznuo, a Kuzmić ostao sam i lako prosledio loptu u koš. Mačvan prenosi loptu na drugu polovinu posle promašaja Italijana i potom poeni kapitena Srbije (50:37).

Belineli ne pogađa za tri, Lučić poentira, potom Belineli ispravlja grešku i poentira uz faul Kuzmića i daje dodatno bacanje. Aradori faulira Bogdanovića, a prema statističkim parametrima Srbija posle 25 minuta ima 20 skokova više od rivala (28-8). Marjanović je zamenio Kuzmića, odmah poentirao i postao prvi dvocifren igrač u našem timu. Belinelijeva lopta je posle šuta za tri izašla iz koša, Biliga je iskoristio "uspavanost" odbrane Srbije i vratio je u koš. Lučić potom pravi faul u apadu i menja ga Milosavljević. Biliga pogađa (54:44).

Gudurić dobija prve minute na ovom meču, a Aradori nastavlja seriju Italije od 9:2. Štimac menja Marjanovića posle faula Melija nad Bobijem. Micić promašuje trojku, Italija je krenula u kontru, a arbitri su to prekinuli i pokazali tehničku Mesini zbog konstantnih prigovora. Mačvan pogađa bacanje i pridružuje se Bobiju na listi igrača sa dvocifrenim učinkom u našem timu. Bogdanović menja Micića (55:46).

Greške na obe strane, Mačvan koristi snagu i poentira, Aradori potom kreće u prodor, a sudije pokazuju da ga je Gudurić faulirao. Aradori pogađa oba (57:48). Bogdanović i Aradori promašuju trojke, potom Aradori faulira Bogdana na šutu za tri. Bogdanović ne pogađa prvo, ali daje naredna dva. Datome ne pogađa preko Bogdana, koji ne pogađa za tri u poslednjem napadu u trećoj deonici. Srbija pred poslednjih 10 minuta vodi sa 59:48.

ČETVRTA ČETVRTINA

Bogdanović započinje poslednju četvrtinu poenima, Heket promašuje trojku, Kuzmiću ispada lopta u pokušaju da poentira, ali se Ognjen potom iskupio sjajnom blokadom nad Belinelijem. Potom je srpski centar pametno faulirao Biligu (61:48).

Belineli šutira iz teške pozicije, ali se lopta odbija do Datomea koji je vraća u koš. Bogdanović i Belineli potom poentiraju posle prodora. Na sedam minuta pre kraja Đorđević uvodi Marjanovića i Jovića umesto Kuzmića i Bogdanovića. Milosavljević daje koš, a Mesina traži tajm-aut (65:52).

Bogi faulira Burnsa koji pogađa oba penala, Mačvan sa jedne noge za tri šutira i promašuje, ali Lučić hvata loptu. Jović promašuje, Marjanovića ubijaju pod košem, ali sudije ništa ne pokazuju. Bobi je krenuo ka arbitrima da protestuje, ali ga je Mačvan smirio. I selektor Đorđević traži od sudija da nešto sviraju. Milosavljević ese odlično kreće i pogađa, a Belineli daje trojku - 67:57.

Milosavljević promašuje ceo koš na šutu za tri, a Jović faulira Belinelija da bi sprečio kontru. To je četvrta lična za Stefana kojeg odmah menja Micić. Plan Mesine deluje jasno, širenje odbrane i šutevi za tri, Datome je to pokušao, ali je posle finte odlučio da uđe u reket i da pogodi preko Marjanovića i primora Đorđevića da traži minut odmora (67:59).

Strpljiv napad, Bogdanović postiže prvu trojku na meču i okreće se ka asistentu Nikoliću sa kojim proslavlja te peone. Heketa posle prodra faulira Micić. Srbija je ušla u bonus, a Hekete pogodio oba - 70:61.

Bogdanović kreće u prodor i pogađa, sudije ne pokazuju faul i dodatno bacanje, Datome promašuje za tri, a posle promašaja Micića je Kuzmić uhvatio loptu, četvorica igrača su bila oko njega i sudije su konačno pokazale da je faul što je izazvalo aplauze srpskih navijača sa tribina. Kuzmić pogađa samo drugo. Odlično čitanje srpskih igrača u odbrani ,Mačvan trči u kontru i sprema se da zakuca, al iga je Heket faulirao. Đorđević i igrači su tražili nesportsku, Mesina je tražio minut odmora pre izvođenja penala - 73:61.

Po povratku na parket Mačvan promašuje prvo, pogađa drugo. Filoj promađuje za tri, Mačvan hvata loptu. Strpljiv napad, promašaj Bogdana, ali se lopta odbija do Lučića. Bogdan kreće u prodor, pogađa uz petu ličnu Heketa. Pogađa Boganović i dodatno bacanje - 77:61.

Belineli promašuje, Micić primećuje usamljenog Lučića koji zakucava za novi tajm-aut Mesine. Nema lakih poena, Kuzmić dobija četvrtu ličnu i sprečava Belinelija da zakuca. Marko pogađa oba. Sprečili su dodavanje za Kuzmića, krenuli Italijani u brz napad, ali nova odlična odbrana - 79:63.

Rutinski privedeno kraju za konačnih 83:65.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Таца

13.09.2017. 22:18

@Srbi glatko gube - 1. Тренуцима. 2. Коју утакмицу ти гледаш?!?!?!

Zoran

13.09.2017. 22:22

@Srbi glatko gube - A koliko ima minuta u TOJ TVOJOJ utakmici na koji mislis. Ahhh mislio se reci da ce to biti tuzan poraz Italiana u zandjim trenutcima,

rst

13.09.2017. 22:34

@Srbi glatko gube - Haha, kakvi glatko rasturili smo ih.... pa nismo mi gubitnici kao neki :)

VASKE

13.09.2017. 22:23

Braaavooo za ORLOVE !!!!!!Za ovoga što "Srbi glatko gube" da se probudi da ga ne strefi srcka, neko je glatko izgubio.

Daa

13.09.2017. 22:25

Srbija je lagano izgubila kako rekose neki koji su vec doma:-)) Ali da zaboravimo nebitne,SVAKA CAST MOMCI ,sada samo mudro u finale!

Srbi glatko gube ratove

13.09.2017. 22:30

Čestitka susjedima na plasmanu u poluzavršnicu.Sad bi bilo lijepo izgubit od "braće" Rusa

Ruben

14.09.2017. 11:42

@Srbi glatko gube ratove - Brace i te kako!!! na ovom nivou nema ni veze ko ce pobediti ; steta za vas sto to ne poznajete posto ste redovno u ovim momentima turnira vec doma

Milan

13.09.2017. 22:42

Ovom sto je pisao da Srbija glatko gubi,moram postaviti pitanje...Jel ste za dom spremni,ili ste stigli vec?Nisam u toku...

MirkoSlavko

13.09.2017. 22:44

Ovo samo pokazuje koliko smo jaka zemlja, jaka drzava i koliko smo iznad svih kad nas nesloga ne razdvaja!!! Srbija u finale..svi pare na Srbiju!!!!

Ruben

14.09.2017. 11:39

@Srbi Glatko Pobedjuju - "Srbi glatko gube ratove"???? kad to kaze tip ciji narod nikada nije ni vodio ratove sem u ulozi sluge ili podrepne muve trenutnog mocnika, onda se shvaca

Bojan

13.09.2017. 22:51

Muka mi je od ovih iskompleksiranih hrvata. Bravo Srbijo. Samo napred. Uz vas je cela nacija.