Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Šnjegota i njegov zamenik razrešeni dužnosti

Šnjegota i njegov zamenik razrešeni dužnosti

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS večeras je razrešila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS Duška Šnjegotu i njegovog zamenika Darka Pejića.

Dusko Snjegota revizor Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Dusko Snjegota revizor
Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Šnjegota i Pejić podneli su ostavke 31. avgusta, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS, koje su večeras i prihvaćene na sednici parlamenta, kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije.

Predsednik RS Milorad Dodik je nedavno najavio smenu glavnog revizora RS Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je nedavno objavila konsolidovani finansijski izveštaj za korisnike budžeta RS za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit budžeta RS iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što vlast u Srpskoj osporava.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

Kako je na početku zasedanja rekao predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sednice u plenarnoj sali.