Vučić obišao radove na Beogradu na vodi: Useljenje u kule u aprilu

V.N.

13. 09. 2017. u 16:09

Vučić i Mali obišli radove u kompleksu "Beograd na vodi". Na pet gradilišta svakodnevno angažovano 700 radnika

Вучић обишао радове на Београду на води: Усељење у куле у априлу

foto M.Anđela, Arhiva

VEĆ u aprilu naredne godine kule u kompleksu "Beograd na vodi" dobiće prve stanare. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim, uverio da radovi na ovim objektima teku u planiranim rokovima.

Na pet gradilišta ovog stambeno-poslovnog kompleksa svakodnevno radi 700 radnika, koje je angažovalo pet glavnih izvođača.

Kako se danas čulo, građani će uskoro moći da prate radove na izgradnji Kule Beograd, novog simbola grada, koja će biti visoka 168 metara. Beograđani će moći da prate i neimarske radove na "Beograd na vodi galeriji", najreprezentativnijem tržnom centru u regionu, čim nadzemni radovi počnu tokom septembra. Ovaj tržni centar, površine od 140.000 metara kvadratnih, obezbediće ne samo nova radna mesta, već i razvoj trgovine i turizma.



- Od samog početka razvoja projekta primenjujemo najviše svetske standarde i najbolju međunarodnu praksu u oblasti gradnje - rekao je juče Nikola Nedeljković, generalni direktor "Belgrejd voterfronta". - Dosadašnji napredak u izgradnji i razvoju projekta je izvanredan, a to najbolje dokazuje činjenica da su nedavno završeni armirano-betonska konstrukcija BW Residences i postavljanje šipova za "BV galeriju" i Kulu Beograd. Predstojeći glavni radovi na Kuli Beograd predstavljaju veliki korak u ovom jedinstvenom projektu u Srbiji. Svi radovi napreduju prema planu i radujemo se dočekivanju prvih stanara sledeće godine.

Prvi deo bulevara, u okviru kojeg će se naći i biciklističke staze oivičene zelenilom, biće otvoren do kraja septembra.


ISPOD ZEMLjE

U proteklih nekoliko nedelja znatan deo radova na projektu "Beograd na vodi" odvijao se ispod površine. U prvoj fazi projekta do sada je iskorišćeno približno 80.000 kubnih metara betona i 12.000 tona čelika.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Dane

13.09.2017. 19:02

Toliki trzni centar ce da pokrije zemljiste9, a na mapi ga nema... Nek naprave jos jedan i gotov projekat...

Mirko

13.09.2017. 19:24

Toliko pompe oko par zgrada u kojima treba da zivi nekakva malobrojna elita a za to vreme ostatak gradjana Beograda uziva u zapustenom gradu punom smeca i rupa na trotoarima i asfaltu, sa losim javnim prevozom itd itd.Pored toga u kojoj to zemlji se Predsednik licno bavi izgradnjom stanova i otvaranjem robnih kuca.Nesto je trulo u drzavi Srbiji samo tako.

roditelj

14.09.2017. 11:11

@Mirko - Nas Predsednik je jedinstven u svetu, nadgleda i gradnju zgrada i otvaranje ambulanti , bilo bi lepo da nalozi Malom da hitno izgradi vrtice za nasu decu a ne da brine o vrticima u drugim drzavama.

Best

13.09.2017. 19:24

Dosta se izgradilo za kratko vreme,radnici ne zabušavaju,svaka čast.Biće to jedan od najbolje realizovanih projekata koji će začepiti usta svima koji su tvrdili da nikada neće biti završen!

Mihailo Vuković

13.09.2017. 19:38

Investitori nadgledaju kako ima napreduje građevinski biznis . Usput malo reklame da poboljšaju avansnu uplatu . Ali džaba .

Vlada

14.09.2017. 05:53

@Sasa - Hvala sto su unistili Savski anfiteatar sa soliterima i pogled na grad i na reku.Prostor je bio idealan za extra zonu i zgrade do 5*6 spratova ,pod zemlju kolko hoce.