Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 13. 9. 2017.

| Društvo

Vojni sindikat najavio krivične prijave protiv sudije i tužioca iz Niša

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Vojni sud
Vojni sindikat pokreće kontraofanzivu; Foto: M. Z.

Samo dan nakon početka suđenja predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću pred Vojno-disciplinskim sudom u Nišu, iz Sindikata najavljuju da će uzvratiti kontratužbom, ali pred civilnim sudom. Krivične prijave, kako kažu, podneće protiv vojnog tužioca Mirka Krstovića i predsednika veća Ivana Dimića zbog “sprečavanja sindikalnog delovanja”.

Posle konsultacija sa svojim advokatima, Novica Antić kaže da će njegov tim pozvati na odgovornost pred redovnim sudom i tužioca i sudiju koji učestvuju u procesu protiv njega. Razlog je, kako tvrdi, to što su oni samim postupkom protiv njega kao predsednika Vojnog sindikata krše Član 152 Krivičnog zakonika koji govori o sprečavanju sindikalnog delovanja i udruživanja.

I sudija i tužilac su kao pravnici znali da takav postupak protiv mene nisu smeli da pokrenu, a pokrenuli su ga zato što im je to neko verovatno naredio. Ne mogu da me pozivaju na odgovornost zato što sam u ime sindikata iznosio mišljenja i stavove organa Vojnog sindikata koji je nezavisno pravno lice - navodi Antić.

Po Krivičnom zakoniku Republike Srbije, predviđena zatvorska kazna za ovo delo je od 3 meseca do 3 godine, ako je delo učinilo “službeno lice u vršenju službe”.

Podsetimo, suđenje Novici Antiću zbog izjava koje je davao tokom 2016. i 2017, počelo je juče pred Vojno-disciplinskim sudom u Nišu. Proces je privremeno prekinut kada je Antićev odbrambeni tim podneo zahtev za izuzećem sudije Ivana Dimića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    19:35 // 14. 9. 2017.

    Eeeeee gde je ona naša stara vojska. A šta vas čudi kada i vojno pravosudje sledi primer civilnog pravosudja. Oba su 100% politizirana. Svi idu na ispiranje mozga u Beograd

  • missLexIus

    22:43 // 13. 9. 2017.

    Postovani,
    Ne brinite za obraz koji ce sigurno biti osvetlan,bolje se pobrinite za gramatiku, jer se kaze tuziLac ako ga vec koristite u nominativu jednine.
    A da Vas malo i pravnicki potkujem,jer mi se,eto,moze,zabranjeno je prejudicirati ishod postupka za ucinjen disciplinski prestup dok se odgovornost ucinioca ne dokaze.Pozdrav!

    • Cujte Srbi

      15:00 // 14. 9. 2017.

      U fokusu moje opcije,nije PREJUDICIRANJE,odnosno a priori,ili ad hok beseda.Moju gramatiku ste ocenili ocenom 1.U redu.Prvu recenicu sam napisao na vas nacin.Pokojni prof.Jovan Djordjevic,i Vama i meni bi dao petice za upotrebu stranih reci i izraza,koga sm licno upoznao i koji se je zalagao za upotrebu srpskih reci.Verujem Vam kad kazete da ce OBRAZ BITI OSVETLAN.To nam je preko potrebno.Hvala.

  • Cujte Srbi

    20:03 // 13. 9. 2017.

    Lako je biti,posten,patriota,castan...recimo kao ja koji sad pisem i krijem se iza izmisljenog imena.Tuzioc i predsednik veca su u situaciji kad treba da pokazu javno, postenje,cast,dostojanstvo...i osvetlaju obraz i sebi i pokolenju.

    • Zlobnik

      21:30 // 13. 9. 2017.

      @ Cujte Srbi : U pravu si ... ali "zashto se hvataju u kolo" ? Znam , valja sachuvati radno mesto i hleb za decu ! Ali ... to prokleto "ali" , uvek postoji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: