Nova vest
Košarka

Sreda, 13.09.2017.

16:21

Kako je Srbija postala 'horda' a Bogdanović njen vođa

Nekada je Bogdan Bogdanović bio lider u video igricama, a danas predvodi reprezentaciju Srbije na parketima istanbulskih dvorana na Evrobasketu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kako je Srbija postala 'horda' a Bogdanović njen vođa
fiba.com

FIBA je na svom zvaničnom sajtu objavila tekst o tome kako je najbolji košarkaš Srbije na ovom prvenstvu dobio nadimak "LeaderOfHorde" koji i dalje ima na društvenim mrežama.

"Dosta sam igrao 'World of Warcraft' kada sam se prvi put aktivirao na 'Tviteru'. Izabrao sam nadimak 'LeaderOfHorde' (predvodnik horde) i iskreno, ne želim više da ga menjam", rekao je Bogdanović za zvanični sajt FIBA.

Horda je u igrici jedna od dve sukobljene strane koju igrač može da izabere kada započne igru. Druga ponuđena strana je 'alijansa'.

FIBA piše da Bogdanović sada predvodi jednu nešto drugačiju hordu koja je na terenu ostvarila pet pobeda iz šest utakmica. Iskustvo koje je stekao igranjem igrica, sada mu dobro dolazi, pišu na sajtu.

Reprezentaciju Srbije poistovećuju sa hordom u smislu međusobne povezanosti i hemije kojom Lučić, Milosavljević, Kuzmić, Birčević i ostali u odsustvu Teodosića, Bjelice, Jokića, Nedovića, Kalinića i Raduljice pobeđuju protivnike.

"Nismo još pokazali svoju punu snagu. Sigurno da možemo da budemo još bolji, posebno u odbrani, dozvolili smo previše lakih poena protiv Mađarske i to nije ono što obično radimo. Onda opet, dobar je osećaj pobediti i u takvim mečevima", rekao je Bogdanović.

Do sada su pokazali da mogu da pobeđuju i kada nisu u najjačem sastavu, a naredna prepreka je Italija. Od Bogdanovića se još jednom očekuje da predvodi 'hordu' do polufinala kada se ulazi u borbu za medalje i svi zakoni verovatnoće prestaju da važe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve