POMETNJA U MOSKVI: Zbog lažnih dojava evakuisano 50.000 ljudi; Pozivi došli iz Ukrajine? (VIDEO/ FOTO)

Tanjug

13. 09. 2017. u 16:24

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako je navedeno, sve tri najveće železničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet

ПОМЕТЊА У МОСКВИ: Због лажних дојава евакуисано 50.000 људи; Позиви дошли из Украјине? (ВИДЕО/ ФОТО)

Twitter

Većina pretraga u zgradama u Moskvi pokazala je da su dojave o postavljanju bombi u tim objektima bile lažna uzbuna, rekao je danas za TAS S izvor iz službi za vanredne situacije ruske prestonice.

"U ovom trenutku, pretrage u većini objekata su završene ili se privode kraju. Ništa sumnjivo nije pronađeno ni u jednom objektu", rekao je izvor ruske agencije, koji nije imenovan.

Zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba je evakuisano, saopštile su ranije hitne službe za TAS S dodajući da policija, zajedno sa psima tragačima, i demoneri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, železničke stanice, aerodrom i hotele.

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako je navedeno, sve tri najveće železničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet.

Pročitajte još: Pjongjang odgovorio Zapadu: Uvodite nam nove sankcije? Ubrzavamo razvoj oružja!

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga.

Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju pravih krivaca.

Rusiju trese epidemija lažnih dojava o bombama ove nedelje, a bezbednosne službe su saopštile da je više od 45.000 ljudi evakuisano sa javnih mesta iz 22 grada širom Rusije.

"Raša tudej" tvrdi da pozivi izgleda dolaze iz Ukrajine.

— gurmit singh (@gurms) September 13, 2017
— RT (@RT_com) September 13, 2017

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Thor

13.09.2017. 16:36

ovo je bilo i juce u vise vecih gradova, samo nisu obavestavali o tome, cak ni ruski mediji-

vlada

13.09.2017. 16:43

Treba biti oprezan, jer i lažni /zapadni/ terorizam ume da napravi zlo! No, "irma" je stvarnost od koje niste mogli pobeći!

uhapsite semafor

13.09.2017. 18:31

metropolis na vojkovskoj nije bio evakusian zasto ste postavili tu fotku?nego nije mi jasno u rusiji niko nista ne zna a ovde se vristi iz sveg grla?nego ako uistinu bude nesto sve jedno rusi za par nedelja zaborave o tome!cudan neki narod pasivan nema osecaja za porodicu za decu za rodjene azeri are haciki preuzeli sve u rusiji a oni ni glavu da dignu!

Francesco

13.09.2017. 19:03

Ne brinite, jedinu pometnju u Moskvi možete sa izazovete ako dojavite da je na 100 raznih lokacija sakriveno 100 flaša votke.

Francesco

13.09.2017. 23:56

@Petar Petrovic - Pa verovatno su između dve gluposti morali da izaberu manju.