Vesti

0

Velika nagrada Zrenjanina 16. i 17. septembra

Velika nagrada Zrenjanina 16. i 17. septembra

Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.

Ovom prilikom, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, obratio se medijima i rekao da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvori odlične uslove takmičarima. Čestitao je gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu posle 15 godina, moći da se voze moto trke.

„Auto-moto savez Srbije ćei dalje podržavati napore u stvarnjudobrih uslova u cilju unapredjenja moto sporta,  kako u Zrenjaninu tako i u celoj Srbiji“, rekao je Mirko Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog Šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje veruje da će se na toj stazi, voziti i discipline za međunarodni šampionat.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je poslednjih godina  postao prepoznatljiv i kao grad sporta, a od sada i potakmičenjima u moto sportu. Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.

Novinarima se na konferenciji obratioi pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristika staze dugačke 3.000 metara najvivši preko pedeset takmičara koji će vozitiovu trku u disciplinama „Moto klasik“ i „Road racing“ u kategioriji 125, koje ćese bodovatiza nacionalni i balkanski Šampionat, a ujedno će ova trka bitii pozivna za disciplinu ''Road racing''  za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog Šampionata  u moto sportu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR