0
Odbojka

SKANDAL U KOMŠILUKU: Hrvatski selektor seksualno uznemiravao odbojkašicu, a žalio se na ‘probleme sa srcem’

Objavljeno: 13.09.17 u 13:44

Javnost u Hrvatskoj uzburkao je incident u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji, gde je selektor Miroslav Aksentijević dobio otkaz zbog uznemiravanja jedne igračice.

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske sprema se za Evropsko prvenstvo u Gruziji, a u planu je bio odlazak u Azerbejdžan na pripreme za taj šampionat. Međutim, jedan incident izmenio je mnoge planove.

Kako ‘Večernji list’ prenosi, selektor Miroslav Aksentijević je pokušao da ima kontakt daleko bliži nego što čini profesionalni odnos između odbojkašice i selektora, te je neimenovana igračica odmah napravila pobunu u hotelu i obavestila najpre svoje roditelje.

– Selektor je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi i odmah pozove roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Saigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, neverici. Selektor je verovatno brzo shvatio da je pogrešio, da je preterao, ali više nije mogao nazad. Jasno, ovu priču niko od učesnika nije želeo da potvrdi. Selektor se ne javlja, kao ni spomenuta igračica. Razumljivo. Pametnije je ćutati – piše ‘Večernji list’.

Aksentijevića do sada nije pratio glas da je sklon ovakvim incidentima, a za njega važi da je mnogo bolji trener, nego što je bio igrač.

– Jedna greška, nažalost, obeležiće će njegovu karijeru. Bez obzira na to što se nije dogodilo nešto još strašnije. A moglo je. Pitanje je hoće li ikada više moći da radi u Hrvatskoj. Upravni odbor odmah je odlučio da novi selektor bude Igor Lovrinov. Ovaj događaj sigurno je uneo nemir među igračice i trebaće im vremena da se psihički oporave – navodi se u tekstu ‘Večernjeg lista’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter