Capital.ba

Potreban kvalitetan zakon o platama u FBiH

07.04.2010. / 18:58

SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je danas na sastanku u Sarajevu sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Kostasom Kristouom da je potrebno da se dođe do kvalitetnog zakona o platama u Federaciji BiH.

Špirić je istakao da je potrebno i da se donesu mjere iz sfere socijalne politike vodeći računa o rokovima i suštini zakonskih rješenja kako se ne bi ugrozile tranše koje znače stabilizaciju fiskalnog sistema u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

On je informisao delegaciju MMF-a da je Fiskalni savjet na posljednjoj sjednici razmatrao stepen provođenja obaveza iz pisma namjere sa MMF-om i da su tom prilikom sve nadležne institucije zadužene da u pogledu izvještavanja i izvršavanja obaveza iz stendbaj-aranžmana dostavljaju podatke MMF-u.

Špirić je istakao i da je Fiskalni savjet obavio raspravu o izradi dokumenta Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH 2011-2013. godine. On je naveo da su sve nadležne institucije zadužene da u skladu sa propisanim rokovima dostave Savjetodavnoj grupi Fiskalnog savjeta sve potrebne podatke radi izrade tog dokumenta.

Savjetodavna grupa je zadužena da u skladu sa propisanim rokovima pripremi ovaj dokument i dostavi ga Fiskalnom savjetu radi usvajanja.

Svrha posjete delegacije MMF-a BiH je uvid u trenutnu situaciju, kao i pripreme za konsultacije predviđene za maj, kada će biti obavljen i drugi pregled.

Na sjednici Odbora izvršnih direktora 24. marta uspješno je završen prvi pregled stendbaj-aranžmana, čime su se stekli uslovi za povlačenje druge i treće tranše u kumulativnom iznosu od 121.75 miliona specijalnih prava vučenja.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Potreban kvalitetan zakon o platama u FBiH

    1. brkoug

      Špiriću, šta tebe briga za kvalitet zakona o platama u FBiH. Ne iritiraj ljude. Ispada da su oni debili i da ne znaju ni to kvalitetno uraditi. Uredu ako ljudi zamole za pomoć, a dotle pusti, ima Lagumdžija stručnjaka pa neka probaju uraditi.