Najnovije vesti
Vesti Društvo
Danas promenljivo oblačno, ponegde s kišom, sutra na istoku i jugu pljuskovi

Danas promenljivo oblačno, ponegde s kišom, sutra na istoku i jugu pljuskovi

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ponegde sa kratkotrajnom kišom, a na jugozapadu i sa pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Hidrometerološki zavod Srbije.

Novi Sad621 Objektiv oblaci iznad grada Petrovaradinska tvrdjava sat  foto Nenad MihajlovicA Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija
Novi Sad621 Objektiv oblaci iznad grada Petrovaradinska tvrdjava sat foto Nenad MihajlovicA
Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija

Vetar će biti slab promenljivog pravca. Minimalna temperatura kretaće se od osam do 15, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar će biti slab promenljivog pravca. Minimalna temperatura će se kretati oko 15 a najviša dnevna oko 24 stepena.

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija. Oprez je neophodan kod astmatičara i osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Moguće su glavobolјa, razdražlјivot i poremećaj sna.

Sutra u Srbiji promenljivo oblačno, negde kiša, a na istoku i jugu pljuskovi

Vreme u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, a u istočnim i južnim i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

Južni i jugoistočni vetar će biti slab do umeren, ali na jugu Banata i u planinama povremeno i jak. Najniža temperatura biće od 10 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 28.

U Beogradu će sutra vreme biti promenljivo oblačno i suvo, uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko 17, a najviša oko 26 stepeni.

U nedelju i ponedeljak u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, od 30 do 34 stepena.

U utorak stižena naoblačenje s kišom, pljuskovima s grmljavinom i padom temperature. Vetar će biti povremeno i jak, u ponedeljak južni i jugoistočni, a u utorak zapadni i severozapadni.

U sredu popodne se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

U četvrtak i petak pretežno sunčano, a u subotu krajem dana naoblačenje s kišom.

Biometeorološka prognoza za subotu, 9. septembar:

Meteorološke prilike mogu relativno povoljno uticati na hronične bolesnike. U južnim i jugoistočnim krajevima izvestan oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima, naročito ujutro. Moguće meteoropatske reakcije ;su pospanost i neraspoloženje.