Sport

0

Garbinje Mugurusa nova najbolja teniserka sveta

Autor: MIM

Izvor: Beta

Garbinje Mugurusa nova najbolja teniserka sveta

Izvor: Foto: Beta/AP

Mugurusa će sa trećeg mesta napredovati do prvog nakon što je Čehinja Karolina Pliškova poražena danas u četvrtfinalu Ju Es Opena od Amerikanke Koko Vandevej.

Garbinje Mugurusa (23) biće 24. teniserka koja preuzima poziciju broj jedan od 1975. godine i uspostavljanja WTA rang-liste. Ona je treća igračica koja ove godine postaje najbolja na svetu, posle Anđelik Kerber i Karoline Pliškove.

 

Vandevej treća Amerikanka u polufinalu Ju Es Opena

Američka teniserka Koko Vandevej plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu u dva seta, sa 7:6, 6:2.

Vandevej je tako postala treća Amerikanka koja se plasirala u polufinale Ju Es Opena, posle Venus Vilijams i Sloun Stivens.

Amerikanka će u borbi za finale igrati protiv pobednice meča u kojem se sastaju njena zemljakinja Medison Kiz i Estonka Kaja Kanepi.

Pliškova je ovim porazom izgubila prvo mesto na WTA listi koje je držala sedam nedelja, pošto joj je za ostanak na toj poziciji bio potreban plasman u finale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Prva teniserka sveta od narednog ponedeljka biće Garbinje Mugurusa iz Španije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR