Preleteo iz DS u SNS i postao predsednik niške opštine

Sa 20 glasova "za" bivši lider niških demokrata Nebojša Kocić izabran je kao predstavnik SNS za novog predsednika Opštine Medijana.
Kako pišu "Južne vesti", nakon tajnog glasanja, odlučeno je da Kocić, koji je nedavno prešao iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, sedne u fotelju predsednika Opštine. Njegov zamenik biće Zdenko Sedlar, koji je na izborima 2016. bio na listi Grupe građana "Iskreno za Niš".
 
Od 27 odbornika, 20 je glasalo "za", 2 su bila protiv, dok je petoro odbornika "Dosta je bilo" pocepalo svoje glasačke listiće.
 
- Ne želimo da učestvujemo u ovom izbornom procesu i to smo jasno naveli na početku. Pošto onda nemamo mogućnost da kontrolišemo brojanje glasova, cepanje listića je način da sprečimo da oni budu zloupotrebljeni - rekao je predsednik Odborničke grupe DJB Dejan Sovrlić.
 
"Južne vesti" navode da je sam tok glasanja bio "neobičan" - najpre je opozicija negodovala jer, i pored propisanog tajnog glasanja, nije bilo paravana iza kog bi odbornici mogli da sačuvaju privatnost dok zaokružuju "za" ili "protiv". Pojedini odbornici vladajuće većine su, nakon zaokruživanja odgovora, mobilnim telefonom slikali listić.
 
Nebojša Kocić bio je dugogodišnji član Demokratske stranke. Na lokalnim izborima 2016. godine bio je drugi na koalicionoj izbornoj listi "Niš - moj grad!", koju su činili DS, SDS, SNP i LDP. Nedavno je prešao u SNS, a iz Demokratske stranke tvrde da je on iz stranke isključen u julu.
  • NS

    05.09.2017 23:21
    U SNS najbolje uspevaju kadrovi iz DS, valjda im je clanstvo katastrofalno cim "zutaci" kupe sve funkcije!
  • jedno te isto...

    05.09.2017 22:23
    I DS i SNS su poslužile kao politički poligoni za lični karijerizam pojedinaca sto je obesmislilo političku borbu u Srbiji. Na svim vaznijim funkcijama u SNS vlasti su bivši clanovi DS. Razlika je u tome sto glasacka baza SNS ne shvata da je prevarena, pa i dalje disciplinovano glasa, dok su prave demokrate odavno sve shvatile i digle ruke od izlazenja na izbore...
  • Iolo

    05.09.2017 21:42
    Kakvi ljigavci zive u ovoj bari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija