Najnovije vesti
Kultura Vesti
Džez sastavi "Milan Petrović Quartet" i "Veri Naiss" traže pomoć za put u Kinu

Džez sastavi "Milan Petrović Quartet" i "Veri Naiss" traže pomoć za put u Kinu

Domaći džez sastavi "Milan Petrović Quartet" i "Veri Naiss" trebalo bi ove jeseni da održe nastupe u Kini, zahvaljujući saradnji Nišvil džez festivala i Kineske džez asocijacije.

milan petrović kvartet Foto: Tanjug
milan petrović kvartet
Milan Petrović kvartet
Foto: Tanjug
Milan Petrović kvartet

- Na preporuku "Nišville Jazz Festivala" prošle godine smo primili vest da smo izabrani od strane kineskih partnera za nastupe u "CEEC" sezoni. Pregovori su potrajali i konačno ovog leta su potpisani ugovori sa nastupe benda "Milan Petrović Quartet" i benda „Very Naiss“ na različitim kulturnim događajima u okviru sezone ali uz uslov da bendovi sami snose troškove puta. Mi smo se obraćali na više adresa do sada ali nismo imali uspeha. Nadamo se da će se u narednim nedeljama pojaviti sponzori i da će se sve lepo završiti - navodi se između ostalog u zvaničnom saopštenju sastava "Milan Petrović Quartet" u kome se pozivaju sponzore da podrže srpsku kulturu.

Kineska džez asocijacija je nedavno pozvala festival Nišvil i da predloži muzičare – potencijalne članove CEEC Jazz Big Banda, a za ovaj internacionalni orkestar izabran je mladi niški saksofonista Filip Stipsić.

On će drugoj polovini septembra boraviti u Kini kao član internacionalnog džez big benda, koji se okuplja povodom samita ministara kulture zemalja istočne i centralne Evrope (CEEC) čiji će domaćin biti ministar kulture Kine, saopštio je Nišvil tim.