Privredno - turistički forum u Segedinu

U Segedinu je održan privredno-turistički forum u organizaciji privrednih komora Vojvodine i Županije Čongrad i Ambasade Republike Srbije u Budimpešti. Na sastanku je potpisano više ugovora o saradnji u oblasti turizma.

Forum, održan u zgradi Županije Čongrad, realizovan je kao plod dugogodišnje izuzetne saradnje i zajedničkih aktivnosti mađarskih i naših turističkih privrednika. Skupu je prisutvovalo oko pedeset predstavnika turističkih agencija, organizacija i manifestacija dve zemlje. Učesnici su imali priliku da vide jedanaest prezentacija.

"Cilj nam je da se poveća turistički promet i da se uspostavi bolja saradnja među privrednicima, a isto tako da naši privrednici steknu iskustva i dobru praksu mađarskih privrednika", kaže Bojana Miljuš, Privredna komora Vojvodine.

"Nadamo se da će ove prezentacije i međusobni dogovori samo osnažiti dosadašnju uspešnu saradnju i da će u obe zemlje boraviti još više turista, jer i jedni i drugi imamo dovoljno kvalitetnih i reprezentativnih ponuda i smeštajnih kapaciteta", kaže Pal Nemeši, predsednik Privredne komore Županije Čongrad.

Po oceni prisutnih, na najlepši način, uz promo film, nastup članica hora "Čuperak" i pitu od tikve predstavljeni su "Dani ludaje",  najstarija i najveća privredno-turistička manifestacija u Kikindi.

"Mi smo do sada uvek akcenat stavljali na naše prve i neposredne susede iz Rumunije, ali smo procenili da je sada zaista pravi trenutak da pokušamo i da naše komšije iz Segedina i okoline pozovemo da dođu na Dane ludaje i da uživaju u ovoj našoj etno manifestaciji", kaže Saša Tanackov, član Gradskog veća Kikinde.

"Ono zbog čega je manifestacija poznata to je po merenju najteže i najduže ludaje. Za sada još nemamo najava da ćemo oboriti rekord, ali nadamo se da ćemo imati veliki broj takmičara", kaže Marijana Mirkov, Turistička organizacija Kikinde.

32. Dani Ludaje u Kikindi održaće se od 21. do 24. septembra.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво