03. septembar  2017. 21.28  →  23.33 | Izvor: Tanjug, B92

Trijumfi Hrvatske i Belgije, kiks Francuske

ZAGREB -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je kosovsku selekciju 1:0 (0:0) u odloženom meču zbog kišom potopljenog terena u Zagrebu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Duel na stadionu Maksimir, koji je nastavljen od 23. minuta, perioda do kada je juče prekinut, odlučen je golom defanzivca Domagoja Vide u 74. minutu.

torcida, navijaci, hrvatska, huligan

Hrvatski fudbaleri dugo su se mučili sa rivalom koga su u prvom međusobnom susretu nadigrali u Skadru 6:0, ali se ipak vratili na prvo mesto kvalifikacione I grupe.

Hrvatska ima 16 bodova, dva više od Ukrajine, tri od Islanda i pet od Turske.

Francuzi razočarali, Belgija overila plasman na SP

Reprezentacija Francuske iznenađujuće je remizirala sa Luksemburgom 0:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izabranici Didije Dešama pred punim stadionom u Tuluzu nisu uspeli da savladaju odlične Luksemburžanine.

"Trikolori" su ovako značajno sebi zakomplikovali situaciju u grupi A, pošto sa ovim remijem imaju samo jedan bod više od Švedske.

Napadala je Francuska, stvarala prilike, ali jednostavno lopta nije htela u mrežu golamana Žubera. Pol Pogba pogodio je prečku u 78. minutu, ali je samo minut kasnije Žerson Rodriges uzvratio na drugoj strani.

Udarac igrača Luksemburga odbio se od stative, pa je tako okvir gola sprečio šokantno vođstvo gostiju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je očekivano lako pobedu na gostovanju Gibraltaru 4:0. Dvostruki strelac za ekipu selektora Bazdarevića bio je Edin Džeko (35, 85).

Ostala dva pogotka postigli su Kodro (65) i Lulić u 83. minutu. BiH je ostvarila veoma važnu pobedu i sada ima bod više od Grčke, koja je poražena od Belgije.

Belgijanci su uspeli da "overe" plasman na Svetsko prvenstvo, pošto na dva kola do kraja kvalifikacija imaju osam bodova više od drugoplasirane Bosne i Hercegovine.

U 70. minutu Vertongem je doveo goste do prednosti, ali su "Heleni" samo tri minuta kasnije uzvratili preko Zeka. Sve se dešavalo veoma brzo, pa je tako u 75. minutu Lukaku postavio konačnih 2:1 za Belgiju.

U grupi B reprezentacija Portugala ostvarila je tešku pobedu na gostovanju u Mađarskoj, 1:0. Odlučujući pogodak za šampiona Evrope postigao je igrač Milana Andre Silva u 48. minutu.

Najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo odigrao je svih 90 minuta za sastav Portugala, koji zaostaje tri boda za Švajcarskom.

Švajcarci su bili ubedljivi u Letoniji, pošto se kući vraćaju sa tri boda i rezultatom 3:0. Haris Seferović doneo je prednost gostima u devetom minutu, kada je na asistenciju Lihštajnera zatresao mrežu.

Do kraja meča, Švajcarska je postigla još dva gola. Prvo je Džemaili u 55. minutu udvostručio prednost, a onda je Rikardo Rodriges sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Ovo je bio drugi penal za goste na meču, samo je Džemaili u 32. minutu bio neprecizan. Švajcarska ima tri boda više od Portugala na tabeli grupe B.

Važna pobeda Holandije, trijumf Farskih Ostrva

Reprezentacija Holandije pobedila je Bugarsku sa 3:1 u osmom kolu grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabranici Dika Advokata ostvarili su važan trijumf i sada zaostaju tri boda za Švedskom i Francuskom koje su na mestu koje vodi na SP.

Holanđane je u vođstvo doveo Proper u sedmom minutu, kada je na asistenciju Blinda lako savladao Ivanova.

Do kraja poluvremena nije bilo promene na semaforu, pa se na pauzu otišlo sa minimalnim vođstvom Holandije.

U nastavku meča, domaći igrači uspeli su da udvostruče prednost preko Arjena Robena u 67. minutu. Igrač Bajerna iz Minhena našao se na pravom mestu, a ponovni asistent bio je Blind.

Bugari su samo dva minuta kasnije uzvratili preko Kostadinova, a konačan rezultat postavio je Proper u 88. minutu, 3:1.

Kada je reč o grupi A odigran je još jedan meč u kojem je Švedska slavila sa 4:0 na gostovanju u Belorusiji. Gosti su meč rešili u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola. Strelci su bili Forsberg 18, Niman 24 i Berg 37. minut.

U 84. minutu sa bele tačke Grankvist je postavio konačnih 4:0.

Važan trijumf u svojoj istoriji ostvarila je i selekcija Farskih Osrtva koja je sa 1:0pobedila Andoru. Ovo je bila druga pobeda za domaće igrače u kvalifikacionom ciklusu.

Odlučujući gol za Farska Osrtva postigao je Sorensen u 32. minutu.

Kada je reč o preostalom meču, Estonija je minimalnim rezultatom trijumfovala protiv Kipra. Gol za pobedu u nadoknadi vremena dao je Kait.

Tagovi