clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SAVRŠENO: Keksići sa ČOKOLADOM i BADEMIMA kojima je teško odoleti!

03.09.2017. 09:38
Piše:
Srbija Danas
Keks
Keks / Izvor: Profimedia

Predlog za sve ljubitelje slatkiša!

Kad god ti nestane inspiracije za ukusan i kreativan doručak, mi smo tu da ti pomognemo i ponudimo neki od korisnih predloga. Danas možeš probati domaće keksiće od badema i čokolade sa smanjenom količinom šećera.

Reč je o laganom doručku odličnom za početak dana, a kako pripremiti, možeš saznati u nastavku.

BEZ GRIŽE SAVESTI: Grickalice koje SMEŠ da jedeš NOĆU!

Keks
Keks / Izvor: Profimedia

SASTOJCI KOJI SU TI POTREBNI:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 125 g putera
  • 80 g žutog šećera
  • 80 g belog šećera
  • 1 jaje
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g sirovog badema

Keks
Keks / Izvor: Profimedia

5 JUTARNJIH NAVIKA zbog kojih DOBIJAŠ na TEŽINI!

VEOMA LAKO SE I PRIPREMA:

Pre svega čokoladu i bademe usitni nožem ili blenderom. U činiju sipaj brašo i prašak za pecivo, a zatim dodaj i so. Puter otopi na laganoj vatri pa ga prebaci u drugu činiju u kojoj ćeš praviti testo. Dodaj obe vrste šećera i sjedni ih pomoću miksera, a potom dodaj i jaje pa dobro izmiksaj. Umešaj brašno pa promešaj da sjedini sastojke. Na kraju dodaj i čokoladu i bademe.

Smesu rasporedi u plah na koji si stavila papir za pečenje. Pazi samo da ostavljaš veći razmak između testa jer će narasti. Peci, oko 10 do 13 minuta. Najbolje je da vreme pečenja prilagodiš svojoj rerni i da se vodiš izgledom, primera radi kad dobiju boju po rubovima. Ostavi da se ohlade pa posluži.